Αλόννησος: Κίνδυνος να μείνουν οι Σποράδες χωρίς πλοίο από 14 Φεβρουαρίου

Το κίνδυνο να μείνουν τα νησιά των Σποράδων χωρίς πλοίο από τις 14 Φεβρουαρίου επισημαίνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης στον υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, καθώς το «Πρωτεύς» θα εκτελέσει δρομολόγια μέχρι τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια πάει για ετήσια επισκευή, ενώ το «Εξπρές Σκιάθος» δεν έχει ανακοινώσει δρομολόγια και το “Aqua Jewel” αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγια τον Μάρτιο.
Ο δήμαρχος Αλοννήσου αναφέρει στην επιστολή του ότι το «Πρωτεύς» εκτελεί το δρομολόγιο από Βόλο και Μαντούδι Ευβοίας προς Σκιάθο -Σκόπελο -Γλώσσα -Αλόννησο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2017. «Σύμφωνα με τις εγκρίσεις του Υπουργείου σας και την διαβεβαίωση των υπηρεσιών σας κατά την συνάντηση μας, τον Δεκέμβριο του 2016 (δήμαρχοι Αλοννήσου και Σκοπέλου), δύο πλοία θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια στην γραμμή Βόλου- Β. Σποράδων στις 14 Φεβρουαρίου 2017».
Ο δήμαρχος εξηγεί ότι το ένα είναι το “ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ” που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν έχει αναρτήσει τα δρομολόγια στην ιστοσελίδα της και το δεύτερο πλοίο είναι το “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” που πριν δυο μέρες αναφέρθηκε στον τοπικό τύπο ότι θα ξεκινήσει τα δρομολόγια στα μέσα Μαρτίου.

«Αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι και των τριών νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, είναι ανάστατοι διότι αν στις 14 Φεβρουαρίου δεν θα υπάρχει πλοίο στην γραμμή Βόλου – Β. Σποράδων η κατάσταση θα είναι τραγική με απρόβλεπτες συνέπειες. Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα δυο νησιά Αλόννησος και Σκόπελος έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την σφοδρή χιονόπτωση της 7ης Ιανουαρίου 2017», τονίζει ο κ. Βαφίνης.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου ζητά από τον υφυπουργό άμεση ενημέρωση ποιο πλοίο θα αντικαταστήσει το Ε/Γ-Ο/Γ « ΠΡΩΤΕΥΣ” στις 14 Φεβρουαρίου που θα διακόψει για την ετήσια επισκευή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.