Άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων Α.μεΑ.

Ζητά ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρ Μπουκώρος

Την άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων Α.μεΑ. , όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στους τελικούς πίνακες των αποτελεσμάτων, που αφορούν στις δεκατέσσερις προκηρύξεις του ν.2643/98, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, μετά και την συνημμένη επιστολή που έλαβε από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ».
Στην αναφορά τονίζονται τα εξής: «Πρόσφατα, έγινα αποδέκτης της συνημμένης επιστολής του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», με την οποία ζητούν να γίνουν άμεσα οι τοποθετήσεις των επιτυχόντων, όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στους τελικούς πίνακες των αποτελεσμάτων, που αφορούν στις δεκατέσσερις προκηρύξεις του ν.2643/98.Η τοποθέτηση των επιτυχόντων, γίνεται από τις Πρωτοβάθμιες Πενταμελείς Επιτροπές που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στην έδρα κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ο.Α.Ε.Δ.Η άμεση και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση των επιτυχόντων, αποτελεί ηθική υποχρέωση της Πολιτείας για την προστασία των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με κινητική αναπηρία, καθώς και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα τώρα που η οικονομική κρίση τους δοκιμάζει καθημερινά. Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το Υπουργείο οφείλει να μεριμνήσει για την άμεση τοποθέτησή τους στις θέσεις εργασίας».
Πυροσβεστικό όχημα στον Αλμυρό
Επί πρόσθετα, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών και για την άμεση τοποθέτηση Πυροσβεστικού οχήματος επί 24ωρου βάσεως στον Αλμυρό, στην οποία τονίζονται τα εξής: «Πρόσφατα, έγινα αποδέκτης συνημμένης έγγραφης αναφοράς της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, στην οποία περιγράφεται το μεγάλο επιχειρησιακό κενό που δημιουργείται από τη μετακίνηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού στον απομακρυσμένο σταθμό της Τεχνικής Βάσης στο Δρυμώνα, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα χρειαστούν τουλάχιστον σαράντα (40) λεπτά, προκειμένου να φτάσει ένα πυροσβεστικό όχημα στο κέντρο της πόλης. Οι επαγγελματίες της επαρχίας Αλμυρού προτείνουν να διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού ένα δημοτικό ακίνητο εντός ή πέριξ του αστικού ιστού, στο οποίο να σταθμεύει επί 24ώρου βάσεως ένα πυροσβεστικό όχημα, ώστε να εξασφαλιστεί η καθοριστική επέμβαση της Υπηρεσίας σε ενδεχόμενο και απευκταίο περιστατικό πυρκαγιάς, έως ότου φτάσει η κύρια δύναμη από τον απομακρυσμένο σταθμό της Τεχνικής Βάσης του Δρυμώνα.
Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, οφείλει να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα της κάλυψης αναγκών πυροπροστασίας των επαγγελματιών και των κατοίκων του Δήμου Αλμυρού», καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.