Αναμένεται η πρόσκληση για το «Κομφούζιο»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Μαγνησίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους 2020 η έκδοση 3ης Πρόσκλησης για τη γεωργοπεριβαλλοντική – κλιματική δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)». Επί του παρόντος έχει αναρτηθεί σχετική προδημοσίευση στις ιστοσελίδες του ΠΑΑ:
http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/3i-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-ti-drasi-10018-komfoyzio και του ΥπΑΑΤ:
http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/programma-agrotikis-anaptyksis-2014-2020-proskliseis-metron/780-drash-komfouzio10108/9288-prod-3h-proskl-komfouzio
Οι αιτήσεις στήριξης των αγροτών – κατόχων γεωργικής έκτασης με επιλέξιμες καλλιέργειες θα υποβληθούν δια της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) έτους 2020 (απαραίτητη προϋπόθεση) το οποίο θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της 3ης Πρόσκλησης.
Επιλέξιμες καλλιέργειες είναι : Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά, Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Δαμασκηνιά και Αμπέλι (οινοποιήσιμο, επιτραπέζιο).
Οι δικαιούχοι των προηγούμενων δύο (2) Προσκλήσεων της δράσης 10.1.08 θα δύναται να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης της δράσης, αλλά για διαφορετικά αγροτεμάχια από αυτά, που είναι ενταγμένα στο πλαίσιο των προηγούμενων Προσκλήσεων της δράσης 10.1.08.
Όσοι υποψήφιοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (σύμφωνα με την προδημοσίευση της 3ης πρόσκλησης) μπορούν με δική τους ευθύνη να ξεκινήσουν την εφαρμογή των δεσμεύσεων της δράσης για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.