Ανοικτή η κλιματιζόμενη αίθουσα στο κτίριο της Π.Ε. Μαγνησίας

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για τα επόμενα 24ωρα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων ανακοινώνει ότι, θα παραμείνει ανοικτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του γραφείου 311, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, επί των οδών Ελ. Βενιζέλου και Αναλήψεως.
Η κλιματιζόμενη αίθουσα θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 9 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 10 Ιουλίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

H Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενημερώνει τους πολίτες, για τα μέτρα πρόληψης από τον καύσωνα :

1. Να αποφεύγεται η έκθεση στο ηλιακό φώς . Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών .
2. Να περιορίζονται οι μετακινήσεις στις θερμές ώρες της ημέρας και ειδικά στο κέντρο της πόλης , που υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία .
3. Να προτιμάται την ένδυση με λεπτά , ευρύχωρα και ανοιχτόχρωμα ρούχα , κυρίως βαμβακερά . Να καλύπτεται την κεφαλή σας με χρησιμοποίηση καπέλου , ομπρέλας κ.λ.π. .
4. Να αποφεύγεται η βαριά σωματική εργασία , ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία , καθώς και εκτεθειμένοι στον ήλιο .
5. Η διατροφή να είναι ολιγοθερμιδική . Να περιλαμβάνει ελαφριά , άλιπη , αλατισμένη τροφή κατανεμημένη σε μικρά συχνά γεύματα , κυρίως λαχανικά και φρούτα .
6. Να λαμβάνονται άφθονα υγρά κατά προτίμηση νερό και φυσικοί χυμοί .
7. Να αποφεύγονται τα μεγάλα και λιπαρά γεύματα , καθώς και τα οινοπνευματώδη ποτά .
8. Να γίνονται συχνά λουτρά με ντους .
9. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά . Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από γάλα ( μητρικό ή άλλο ) και υγρά όπως νερό .
10. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα , που είναι :
– Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών .
– Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα , όπως καρδιοπάθειες , νεφροπάθειες , πνευμονοπάθειες , ηπατοπάθειες , με σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π. .
– Όλα τα άτομα που για θεραπευτικούς λόγους λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματα όπως , διουρητικά , αντιυπερτασικά , β- αναστολείς , ηρεμιστικά , αντιχολινεργικά , ορμονικής υποκατάστασης (συμπεριλαμβανομένου την ινσουλίνη και τα αντιδιαβητικά δισκία ) . Οι πάσχοντες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους για τη ρύθμιση της δοσολογίας .
11. Οι χώροι πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς
ανεμιστήρες κυρίως οροφής . Τις θερμές ώρες της ημέρας τα
παράθυρα να παραμένουν κλειστά .
12. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς να φροντίζουν για την καλή
λειτουργία των κλιματιστικών .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.