Αντιστέκεται …υπό τη σκιά του κορωνοϊού ο τουρισμός στη Μαγνησία

Μέχρι χθες, για το τριήμερο οι κρατήσεις άγγιξαν το 90% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα , Χάνια

Με την σκιά του κορωνοϊού να εξαπλώνεται και στη χώρα μας, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας προετοιμάζονται για το τριήμερο της Αποκριάς για να υποδεχτούν επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, οι πληρότητες αγγίζουν το 90% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια, ενώ κυμαίνονται στο 60-70% στο υπόλοιπο Πήλιο, Ανατολικό και Κεντρικό. Ιδιαίτερα καλή είναι η εικόνα των κρατήσεων για τη Μαγνησία ενόψει Καθαράς Δευτέρας, με τις προβλέψεις για τον καιρό να αποτελούν σύμμαχο για την έλευση ακόμη περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή. “Είμαστε πολύ καλά, με πληρότητες έως 90% Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, με αρκετά μικρότερες αλλά καλές για την εποχή στο 60-70% στο υπόλοιπο Πήλιο, Ανατολικό και Κεντρικό. Πιστεύουμε ότι εφόσον κρατήσει ο καιρός, θα έχουμε και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής”, υποστήριξε ο κ. Ζαφείρης.
Ωστόσο, έκδηλη είναι η ανησυχία του σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως “δυστυχώς έχω τον φόβο ότι αυτή η κατάσταση θα μας οδηγήσει σε δύσκολα μονοπάτια. Θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία, γιατί αλλιώς θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στον τουρισμό”.

«Δεν ένιωσαν … το μήνυμα άνθισης της οικονομίας,
ούτε οι πολίτες, ούτε και οι επιχειρηματίες»

Τα προβλήματα όμως στον τουρισμό, δεν έχουν έρθει μόνο από τον κορωνοϊό. Ο κόσμος, σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, δεν έχει νιώσει το μήνυμα της άνθισης της οικονομίας, αλλά το μήνυμα αυτό δεν το έχουν λάβει ούτε και οι επιχειρηματίες. Η συγκράτηση του κόσμου είναι μεγάλη, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, σημειώνοντας πως οι κρατήσεις και γενικότερα οι επισκέψεις στην περιοχή αρκούνται σε διήμερα, μιας και οι τριήμερες αποδράσεις είναι κατά πολύ μειωμένες.
“Μαζί με όλα αυτά που συμβαίνουν ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα που λέγεται κορωνοϊός. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες κρατήσεις που ακυρώνονται, πτήσεις που ακυρώνονται, το ΔΝΤ έχει χτυπήσει το καμπανάκι για ύφεση στην οικονομία, υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα και αναδεικνύεται πόσο ευαίσθητο προϊόν είναι ο τουρισμός και πόσο ψεύτικες είναι οι οικονομίες που έχουν φτιάξει στα χαρτιά όλοι αυτοί οι ειδήμονες οικονομολόγοι από τα διάφορα Πανεπιστήμια”, υπογράμμισε ο κ. Ζαφείρης περιγράφοντας την κατάσταση της οικονομίας σχετικά με τον τουρισμό.

Οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες του τουρισμού γενικότερα συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, ζητούν όμως τα γίνονται πιο οργανωμένα τα πράγματα.
Εμείς συνεχίζουμε, υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα, με εκθέσεις στο εξωτερικό, δράσεις και προβολή της περιοχής. Έχουμε θετικά μηνύματα από Σέρβους κι ελπίζω ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα προς τη χώρα μας”, κατέληξε ο κ. Ζαφείρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.