Απαγορευτικό στο κυνήγι σε Αλατά και Αγριόλευκες απ΄ το Δασαρχείο ως το 2022

Την ισχύ απαγόρευσης του κυνηγίου στα καταφύγια άγριας ζωής ορισμένου χρόνου, σε ολόκληρη την έκταση του νησιού «Αλατάς» της Τ.Κ. Τρικερίου Ν. Πηλίου και στην περιοχή Αγριόλευκες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, υπέγραψε το Δασαρχείο Βόλου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το Δασαρχείο ανανεώνει την απαγόρευση του κυνηγίου όλων των θηραμάτων για πέντε χρόνια και συγκεκριμένα από 1 Αυγούστου 2017 μέχρι 31 Αυγούστου 2022 στο καταφύγιο άγριας ζωής ορισμένου χρόνου, στο νησί «Αλατάς» της περιφέρειας Τοπικής Κοινότητας Τρικερίου του Δήμου Ν. Πηλίου. Η απαγόρευση αφορά στο σύνολο της έκτασης του νησιού 530 στρ. με σκοπό την προστασία της άγριας πανίδας και τη διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας.
Η απόφαση απαγόρευσης κυνηγίου για τις Αγριόλευκες αφορά έκταση 6.675 στρεμ., αρχίζει από τη διασταύρωση του Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς, που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο, τον ακολουθεί μέχρι τη διασταύρωση «Νησάκι» (τρίτος αριστερός ελιγμός μετά την παράκαμψη Ζαγοράς), μέχρι τον δασικό δρόμο Ανηλίου – Χανίων. Στη συνέχεια ακολουθεί τον συγκεκριμένο δρόμο μέχρι τη διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Κισσού και μέχρι τη θέση «Σκλήθρα» ή «Γεωργουδάκαινας λάκκα». όπου διασταυρώνεται με τον δασικό δρόμο που ακολουθεί δυτικά μέχρι τη θέση «Τρία Ρέματα». Από τη θέση αυτή ακολουθεί το ρέμα Μαστροκώστα μέχρι την κορυφή Γολγοθάς και από εκεί ακολουθεί τη ράχη κατεβαίνοντας μέχρι τον χαρακτηριστικό διπλό ελιγμό του δρόμου Αγ. Λαυρεντίου – Χανίων. Από τη θέση αυτή ακολουθεί δασικό δρόμο με κατεύθυνση Β.Δ. μέχρι το τέρμα του και από κει το μονοπάτι βόρεια μέχρι την αρχική διασταύρωση του εθνικού δρόμου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες περί θήρας διατάξεις, αναφέρεται στην απόφαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.