«Απαιτούμε παρέμβαση αρχών για αποφυγή παύσης λειτουργίας της τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά»

Όπως τονίζεται σε κοινή δήλωση Κουτσάφτη, Παπανάτσιου και Κράββαρη .Ο κύκλος εργασιών ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ ετησίως!

«Απαιτούμε παρέμβαση εποπτικών αρχών για αποφυγή παύσης λειτουργίας της τράπεζας Πειραιώς στη Ζαγορά», εάν ισχύει η πρόθεση που μπορεί σύμφωνα με τους ίδιους, να είναι φήμες, τονίζεται σε κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα απ΄τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κο. Παναγιώτη Κουτσάφτη, τη Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μαγνησίας κα. Αικατερίνη Παπανάτσιου και τον Πρόεδρο Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου – ΖΑΓΟΡΙΝ κο. Ιωάννη Κράββαρη.
Όπως αναφέρεται, «η πρόσφατη φημολογία για ενδεχόμενο πλήρους διακοπής των ήδη περιορισμένων υπηρεσιών της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Ζαγορά στις 17 Δεκεμβρίου, έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία σε όλη την τοπική κοινωνία. Από το συγκεκριμένο κατάστημα, μοναδικό στη περιοχή, εξυπηρετούνται ο Δήμος και οι δημοτικές επιχειρήσεις, οι πολίτες, οι επιχειρήσεις με κορυφαία τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου, οι επισκέπτες της περιοχής αλλά και θεσμικές συλλογικότητες σε όλο το Ανατολικό Πήλιο.
Ευελπιστούμε ότι οι φήμες αυτές ουδεμία σχέση έχουν με τις προθέσεις της διοίκησης της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ, η οποία πιστεύουμε ότι λειτουργεί με αρχές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνεπώς δεν θα επέτρεπε να παραμείνει μια ολόκληρη ορεινή περιοχή μετέωρη. Άλλωστε η «κληρονομιά» της τράπεζας από τη πρώην ΑΤΕ είναι τεράστια, πρωτίστως σε ηθικό επίπεδο, αλλά και σε οικονομικό καθώς σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ο κύκλος εργασιών του καταστήματος πιθανότατα ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ ετησίως.
Είναι επίσης γνωστό ότι η γενικότερη αύξηση των τραπεζικών συναλλαγών, η παύση άλλων υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια στη Ζαγορά (Ο.Τ.Ε.,Δ.Ε.Η.,Ι.Κ.Α.), η υποβάθμιση εκ μέρους των ΕΛ.ΤΑ. σε λειτουργία μόνο Πρακτορείου από ιδιώτη, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες τη χειμερινή περίοδο, η απόσταση από την πόλη του Βόλου και οι έκτακτες συνθήκες με τον κορωνοϊό, καθιστούν απαραίτητη τη λειτουργία τραπεζικού καταστήματος
Σε κάθε περίπτωση, κοινή μας διεκδίκηση είναι η διοίκηση της Τράπεζας να ενημερώσει άμεσα και επισήμως τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής. Παράλληλα αν ισχύει από μέρους της η πρόθεση οριστικής παύσης των υπηρεσιών της στη Ζαγορά, απαιτούμε από τις αρμόδιες κυβερνητικές εποπτικές αρχές των τραπεζικών ιδρυμάτων στη χώρα, να προβούν σε οποιαδήποτε παρέμβαση τους κρίνεται δυνατή για να αποφευχθεί μια τόσο αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας και τους κατοίκους του».


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.