Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι με συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο

Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για την Κυριακή 7 Μαΐου και την απεργιακή συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί επί της οδού Ερμού στον Αγ. Νικόλαο στο Βόλο, καλεί τους εμποροϋπαλλήλους η Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και με αίτημα να αποσύρει τώρα η Κυβέρνηση το σχέδιο της για την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων στην οποία θα συμμετάσχει και η παράταξη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ικανοποιώντας πλήρως τους “δανειστές” που αποδεικνύονται αποτελεσματικοί μεσολαβητές ικανοποίησης των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, προχωρά με πρόσχημα τον τουρισμό στην απελευθέρωση της Κυριακής έως και 32 Κυριακές το χρόνο. Ήδη πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3-4 ωρών, ενώ δουλεύει στην πράξη για πάνω από 8-10 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό. Πάνω από το 30% ως το 40% δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας», αναφέρει η Ενωτική Κίνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι της χώρας εκφράζουν την οργή τους για τη μεθοδευμένη και γενικευμένη κατάργηση της Κυριακής – Αργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο Βόλου καθώς και τους μικρομεσαίους εμπόρους να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό παρόν στην απεργία της Κυριακής για να στείλουν ένα αποφασιστικό μήνυμα σε Κυβέρνηση και δανειστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.