Από το Σάββατο βελτίωση των καιρικών συνθηκών στη Μαγνησία

Φθινόπωρο προς... χειμώνα, παρά ... άνοιξη προς καλοκαίρι, θυμίζει ο καιρός

Στα «τερτίπια» του καιρού, που ενώ είμαστε στην άνοιξη, θυμίζει φθινόπωρο, αναφέρθηκε ο Θεοφάνης Τακούδης, μετεωρολόγος, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι θα βελτιωθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου ως τη Δευτέρα, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη για 2-3 μέρες, αναμένονται ξανά βροχές, χωρίς τόσο κρύο.
Ο κ. Τακούδης, είπε ότι γενικά έχουμε κρύο, χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο του Μαρτίου και χιόνια κυρίως στη Δυτική Θεσσαλία. Ο καιρός θυμίζει ότι πάμε… φθινόπωρο προς χειμώνα, παρά προς την άνοιξη – καλοκαίρι.
Για σήμερα Παρασκευή, προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και η ανώτερη θα φτάσει στους 15 °C, εξασθενούν οι βόρειοι άνεμοι που θα στραφούν ανατολικότερα, ενώ θα σημειωθούν κάποια λίγα φαινόμενα κυρίως στις ορεινές περιοχές όπως Ανατολικό Πήλιο και νότιες περιοχές της Μαγνησίας, οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν συννεφιές και κάποια μικρά ανοίγματα, αλλά χωρίς φαινόμενα.
Αύριο Σάββατο, η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 °C στα αστικά κέντρα, θα υπάρχουν συννεφιές με ίσως λίγα τοπικά φαινόμενα στις ορεινές και νότιες περιοχές της Μαγνησίας, στη συνέχεια όμως ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και μετά το μεσημέρι θα δούμε και ήλιο.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί, η θερμοκρασία θα ανέβει στους 17-18 °C στο Βόλο, σκηνικό που θα επικρατήσει και τη Δευτέρα, ενώ οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι από την Τρίτη θα έχουμε επανάληψη του σκηνικού που ζούμε αυτές τις μέρες (με βροχές), μόνο που οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο χαμηλές, καθώς θα επικρατούν νοτιάδες άνεμοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.