Αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Τσάμαρη στην Αλόννησο

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 25 Ιουλίου στην Αλόννησο τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Πατρός Γρηγόριου Τσάμαρη. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη σεμνή τελετή στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, του Προϊσταμένου του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής.

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν μετά το τέλος του Μέγα Εσπερινού, παραμονή της Εορτής της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου του νησιού, και στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας. Χοροστάτησαν οι Αρχιμανδρίτες Πατήρ Λουκάς Σταμέλλος, Πατήρ Τίτος Γερονικολός, Πατήρ Αλέξιος Παπασταμούλος και Πατήρ Ιερόθεος Παπαγρηγορίου. Τα αποκαλυπτηρια και η περιφορά πλαισιώθηκαν από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λοκρών. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τον Εφημέριο Πατέρα Λουκά. Την προτομή φιλοτέχνησε ο ταλαντούχος Αλοννησιώτης γλύπτης Γεώργιος Αγάλλου.


«Ο Παπαγρηγόρης στην πολύχρονη διακονία του, προτεραιότητα είχε το πνευματικό και κοινωνικο έργο. Ήταν πάντα δίπλα σε όλους μας και στον καθένα ξεχωριστά ως αδελφός και πατέρας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που έκανε αναφορά στους κυριότερους σταθμούς της πλούσιας δράσης των 41 χρόνων διακονίας του Πατρός Γρηγορίου. Επιπλέον πρόσθεσε πως «σύσσωμη η κοινωνία της Αλοννήσου όπως εκφράστηκε διά της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου θέλησε να τιμήσει την προσωπικότητα του αείμνηστου Πατέρα Γρηγόριου με μια συμβολική πράξη που αποτελεί το ελάχιστο μπροστά στην ανεκτίμητη ποιμαντική, ανθρωπιστική και εκκλησιαστική του συνεισφορά. Θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.