Απόλυτη σχεδόν η πληρότητα καταλυμάτων τα Χριστούγεννα στη Μαγνησία

Καλός ο καιρός το τριήμερο σε επίπεδο Θεσσαλίας

Με σχεδόν… απόλυτη πληρότητα θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, οι χειμερινοί προορισμοί της Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με τους ξενοδόχους, οι προκρατήσεις που έχουν γίνει, δείχνουν ότι καταλύματα που βρίσκονται σε χωριά όπως η Πορταριά, η Μακρινίτσα, τα Χάνια, η Τσαγκαράδα, κινήθηκαν ικανοποιητικά, αγγίζοντας και το 90-95%. Η κατάσταση ωστόσο, δεν είναι η ίδια για την Πρωτοχρονιά, καθώς όπως είχε δηλώσει στο «Ράδιο-Ένα» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης, διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας, φάνηκε να «θορύβησαν» τους εν δυνάμει επισκέπτες… Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη Π.Ε. Μαγνησίας, κανονικά θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο των εορτών το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Δρομολόγια
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημήτρη Κολυνδρίνη, η κίνηση, αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το πρωί, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να έχουν έρθει και οι τελευταίοι επισκέπτες στη Μαγνησία και αντίστοιχα θα έχουν φύγει όσοι θέλουν να πάνε να γιορτάσουν σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με τον κ. Κολυνδρίνη, ανήμερα των Χριστουγέννων θα γίνουν μόνο τρία δρομολόγια προς Αθήνα (07.00, 15.00 και 21.00), ενώ τη Δευτέρα θα γίνουν τα δρομολόγια με το πρόγραμμα των Κυριακών.

Ο καιρός
Για τα Χριστούγεννα σε όλη τη Θεσσαλία, φαίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», ότι ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και η θερμοκρασία θα ανέβει … ορισμένα «σκαλοπάτια». Πιο αναλυτικά, για σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, οι ενδείξεις δείχνουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλίας «ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση (η ανώτερη 03-05 οC). Ανήμερα Χριστούγεννα επίσης σε επίπεδο Θεσσαλίας, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία σε άνοδο 04-07 οC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.