Απορρίφθηκε η επέκταση των δικτύων αποχέτευσης και φωτισμού στη Μακρινίτσα

Από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας

«Φρένο» στις επεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης και επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού στη Μακρινίτσα βάζουν αποφάσεις της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων Θεσσαλίας, που απάντησε αρνητικά σε αιτήσεις της ΔΕΥΑΜΒ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για δύο έργα στον παραδοσιακό οικισμό.
Στις 16 Οκτωβρίου 2018 η Διεύθυνση Προγραμματισμού Νέων Υποδομών της Δ.Ε.Υ.Α. Μείζονος Περιοχής Βόλου, είχε υποβάλει αίτηση στην υπηρεσία για επέκταση του δικτύου για τη σύνδεση ιδιοκτησιών, στα πλαίσια του έργου «Νο 110. Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης και κατασκευή νέων διακλαδώσεων», στην Μακρινίτσα του Δήμου Βόλου.
Η υπηρεσία, αφού έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Θεσσαλίας, απορρίπτει την αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ για επέκταση του δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Μακρινίτσα, διότι η υπόγεια τοποθέτηση του εν λόγω δικτύου ακαθάρτων, καταστρέφει σε μεγάλο μήκος και πλάτος το αυθεντικό κεντρικό καλντερίμι της Μακρινίτσας.
Με άλλη απόφαση της ίδιας υπηρεσίας, απορρίπτεται η από 04.04.2019 αίτηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, που αφορά στην έγκριση εργασιών για την επέκταση Δημοτικού Φωτισμού εντός του οικισμού Μακρινίτσας, του Δ. Βόλου, διότι ο υπάρχων φωτισμός της Δ.Ε.Η. είναι επαρκής.
Σύμφωνα με την υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, τα υπάρχοντα καταστήματα με τις φωτεινές ενημερωτικές ταμπέλες και τα τοπικά προϊόντα που εκθέτουν πάνω στο κεντρικό καλντερίμι επιβαρύνουν ήδη την παραδοσιακή αισθητική του οικισμού και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών στο κεντρικό καλντερίμι η οποία απαιτεί επιπλέον εκσκαφή σε όλο το μήκος του μνημείου κρίνεται περιττή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.