Φθινοπωρινό «άρωμα» θα παρουσιάσει ο καιρός σταδιακά εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη, με δεδομένες τις χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά της Θεσσαλίας, 9 °C στο Περτούλι, στην Πεζούλα 12 °C και στα Τρίκαλα 18 °C. Στον Βόλο οι πρώτες ανάσες δροσιάς αναμένονται από την Πέμπτη.
Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι καλός, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
Σήμερα συγκεκριμένα, θα πνέουν ασθενείς νοτιάδες, η θερμοκρασία στον Βόλο θα ανέβει στους 33 °C και αύριο Τετάρτη θα παραμένουν οι ίδιες συνθήκες με λίγες συννεφιές στα βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας, που θα βοηθήσουν στο να πέσει η θερμοκρασία, εκτός από τους βοριάδες που θα επικρατήσουν από την Πέμπτη και μετά, ανέφερε ο κ. Τακούδης.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το βράδυ της Τετάρτης, αρχίζει η πορεία πτώση της θερμοκρασίας, την Πέμπτη η μέγιστη στον Βόλο θα είναι 29-30 °C, με βόρειους ανέμους 3-4 μποφόρ, κάποιες συννεφιές με ενδεχόμενο λίγων βροχών στο Πήλιο.
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παρόμοιος, με τοπική συννεφιά αλλά χωρίς βροχές και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, ενώ το Σάββατο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στους 28-29 °C, με αραιές συννεφιές τοπικά αυξημένες και ίσως να έχουμε λίγο περισσότερες βροχές κυρίως στο Πήλιο και κατά δεύτερο λόγο στην Όθρυ.
Τέλος την Κυριακή αναμένονται βόρειοι άνεμοι, τοπικές συννεφιές και ανοίγματα του καιρού κατά διαστήματα και η θερμοκρασία στα επίπεδα 28-29 °C στην πόλη του Βόλου.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Ντ. Στ.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.





























