Αριστ. Μπασδάνης: Αναρμόδιο το Επιμελητήριο να ελέγξει τη νομιμότητα λειτουργίας επιχείρησης

Απαντά σε δηλώσεις του αντιδημάρχου Αρ. Σαββάκη για τα συνεργεία

Αναρμόδιο είναι το Επιμελητήριο Μαγνησίας, να ελέγξει τη νομιμότητα λειτουργίας μιας επιχείρησης, όπως απαντά σε δηλώσεις του αντιδημάρχου Βόλου Αρ. Σαββάκη για τα συνεργεία αυτοκινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σημειώνει τα εξής: «Πραγματικά μας χαροποιεί η στήριξη του κ. Σαββάκη στην πρωτοβουλία της Δ.Ε. να συναντηθεί με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Μαγνησίας για το πρόβλημα που έχει καταγραφεί με τις παράνομες επιχειρήσεις που λυμαίνονται τον κλάδο.
Να υπενθυμίσουμε ωστόσο στον κ. Σαββάκη, καθώς φαίνεται να μην γνωρίζει το καταστατικό της λειτουργίας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ότι το Επιμελητήριο είναι Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ως τέτοιο, εκ του Νόμου είναι αναρμόδιο να ελέγξει τη νομιμότητα της λειτουργίας της κάθε επιχείρησης.
Αυτό μπορούν να το κάνουν υπηρεσίες της Περιφέρειας (Μηχανολογικό) ή και του Δήμου Βόλου (Πολεοδομία), στον οποίο είναι αντιδήμαρχος.
Επειδή όμως κάτι τέτοιο όπως διαπιστώνουμε δεν γίνεται, παρά το ενδιαφέρον του κ. Σαββάκη, αποφασίσαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Δ.Ε. όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει να φέρουμε το θέμα προς συζήτηση στην Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ώστε να αναζητηθεί η νομική φόρμουλα προκειμένου είτε τα Επιμελητήρια να ζητούν ως προαπαιτούμενο εγγραφής την άδεια λειτουργίας, είτε να ενημερώνουν επισήμως τις αρμόδιες Διευθύνσεις για κάθε νέα έναρξη και εγγραφή, είτε με κάποια άλλη διαδικασία για να δοθεί επιτέλους μία οριστική λύση στο πρόβλημα.
Κατά συνέπεια, δεν αντιλαμβανόμαστε ποια η πρόταση του κ. Σαββάκη για το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα τηρήσει απαρέγκλιτα ότι από κοινού συζητήθηκε με το Προεδρείο του ΣΙΣΑΜ στην Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου.
Επίσης, θα θέλαμε για πολλοστή φορά να υπενθυμίσουμε ότι οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές προς τους εκπροσώπους του ΜΜΕ που θέλουν να τις καταγράψουν, ώστε να αποφεύγονται άστοχα δημοσιεύματα…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.