Αριστερή Παρέμβαση: Σύννεφο απειλών σε κάθε πτυχή της ζωής μας η πολιτική της Περιφέρειας

Δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει αυτή την πολιτική για αντίσταση και ανατροπή

Έξι μήνες πέρασαν από τις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και οι βασικές κατευθύνσεις της αστικής πολιτικής που εφαρμόζει η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, δημιουργούν ένα σύννεφο απειλών για κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής στην περιοχή μας, όπως τόνισε σε συνέντευξη ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή Στάθης Ντούρος.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό σύμβουλο, στο θέμα της καύσης σκουπιδιών (πλαστικών) που συνεχίζεται με πολλαπλασιαζόμενος ρυθμούς στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ, οι θεσμικοί φορείς όχι απλά δεν επιχειρούν να συμβάλλουν στο σταμάτημά της, αλλά αντιθέτως δημιουργούν ένα πέπλο αποπροσανατολισμού και σταδιακής νομιμοποίησης της, που συμπληρώνει τις προσπάθειες τρομοκράτησης της κοινωνικής πλειοψηφίας από την πλευρά της Lafarge.
Ο κ. Ντούρος κατήγγειλε την Περιφερειακή Αρχή για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα, τα νέα κατασταλτικού χαρακτήρα μέτρα εναντίων των μεταναστών, με στρατόπεδα συγκέντρωσης τύπου Μόρια σε κάθε περιφέρεια και τόνισε ότι πέρα από τη βασική συμφωνία για αυτούς τους σχεδιασμούς ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός βλέπει και δυνατότητες “κέρδους” για επιχειρηματίες (ξενοδόχους) που θα εμπλακούν με το θέμα.

Ακόμη επισήμανε ότι η επέκταση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων σε όλη την επικράτεια (συμπεριλαμβανομένου εκείνων σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Βόλο), σηματοδοτεί με τον πλέον επίσημο τρόπο τη γενική πολεμική προετοιμασία των δυνάμεων του κεφαλαίου και Κατήγγειλε τον περιφερειάρχη που δεν παίρνει θέση σε εθνικά ζητήματα τη στιγμή που το σύνολο του αστικού προσωπικού στην περιοχή καλωσορίζει τις αμερικάνικες αποστολές

«Η περιφερειακή αρχή στο κλίμα βαθύτερης συσχέτισης τοπικής διοίκησης και επιχειρηματικών συμφερόντων που θεμελίωσε ο “Κλεισθένης”, αντιγράφει και συμπληρώνει την τακτική της “τσάμπα μαγκιάς” που εισήγαγε η δημοτική αρχή του Βόλου προκειμένου να αποκοιμίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ (στο δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί εξάλλου εργαλείο για την παράκαμψη κάθε νομικού, περιβαλλοντικού ή κοινωνικού εμποδίου, δίνοντας γη και ύδωρ στα καταστρεπτικά σχέδια του κεφαλαίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης.

Ο Στάθης Ντούρος είπε ότι απαιτείται σήμερα είναι ένα κίνημα που θα αμφισβητήσει από τα θεμέλιά του το μοντέλο ανάπτυξης που προωθείται και δήλωσε το παρών της παράταξης στην οργάνωση των αγώνων και τη δημιουργία ενός αποφασιστικού νικηφόρου κινήματος. Όπως είπε «θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τη φωνή του ανεξάρτητου κινήματος εντός, εκτός κι εναντίον όλων των αντιδραστικών αποφάσεων που θα ψηφίζονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα συνεργαστούμε με κάθε δύναμη που αντιπαλεύει επιμέρους ή συνολικά αυτή την πολιτική, ώστε να μπορεί να υπάρξει φωνή και πράξη αντίστασης, διεκδίκησης και ανατροπής».

Η Αριστερή Παρέμβαση το επόμενο διάστημα στηρίζει και καλεί στη μεγάλη κινητοποίηση με πανελλαδικό χαρακτήρα που θα γίνει το Σάββατο 12/10 στην Καρδίτσα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών στα Άγραφα και στην πράσινη ανάπτυξη και θα φέρει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο με μορφή επερώτησης το ζήτημα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών τόσο στα Άγραφα όσο και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας (Κίσσαβος, Πήλιο κλπ).

Η παράταξη διεκδικεί από το περιφερειακό συμβούλιο με ψήφισμα που έχει καταθέσει και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, να πάρει καταδικαστική απόφαση ενάντια στην απαράδεκτη προσπάθεια της Lafarge να τρομοκρατήσει των αγωνιζόμενο λαό του Βόλου, αλλά και να παρέμβει με απαράδεκτο τρόπο στην κοινωνική ζωή της πόλης, ενώ στηρίζει και καλεί στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος ενάντια στην καύση σκουπιδιών, στις 16/10 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, στις διαδηλώσεις που γίνονται κάθε Πέμπτη στη κέντρο του Βόλου κλπ. και παλεύει για την κλιμάκωση του αγώνα με νέες μορφές κινητοποιήσεων και το συντονισμό των μαχόμενων δυνάμεων της πόλης.

Τέλος, σχεδιάζει κοινή παρέμβαση με τις άλλες αντικαπιταλιστικές κινήσεις στις 12 περιφέρειες τις επικράτειας στο μεταναστευτικό, στη βάση της κοινής ανακοίνωσης που συνέγραψαν και δίνει μάχη για τη συγκρότηση αντιπολεμικού κινήματος στην περιοχή που στόχο θα έχει την πραγματοποίηση μαζικών κινητοποιήσεων στις βάσεις της περιοχής για το ξεδόντιασμα της πολεμικής μηχανής και το αποτελεσματικό της μπλοκάρισμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.