Αρκετά καταστήματα θα συμμετάσχουν σήμερα στο θεσμό της «Black Friday»

Ξένο και παράταιρο για το σύνολο της κοινωνίας τον χαρακτηρίζει η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών

Αρκετά καταστήματα και στην πόλη μας θα συμμετάσχουν τελικά σήμερα στο θεσμό της «Black Friday» όπως δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απ. Οντόπουλος, αλλά με τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που τίθενται από το νόμο τόσο ως προς το ύψος και το είδος των προσφορών, όσο και στο θέμα τήρησης του ωραρίου. Στην ίδια ώρα ως ξένο και παράταιρο για το σύνολο της κοινωνίας χαρακτηρίζει τον θεσμό η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «ο ξενόφερτος θεσμός του Black Friday, κατά τον οποίο τα καταστήματα που συμμετέχουν διαφημίζουν πολύ δελεαστικές προσφορές σε επιλεγμένα προϊόντα για περιορισμένο αριθμό ημερών, αντιμετωπίζεται από πολλούς καταναλωτές ως ευκαιρία για αγορές.

Με μια πιο προσεκτική ματιά, η «γιορτή προσφορών», φαίνεται να βάζει ένα ακόμα λιθαράκι, στη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου, καθώς συχνά συνοδεύεται με επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων (άνοιγμα καταστημάτων από τις 8 π.μ.). Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, η συρρίκνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού, αλλά και η διαρκής καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, κάνουν το «θεσμό» του Black Friday, να φαντάζει ξένος και παράταιρος για το σύνολο της κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.