Άρση αποκλεισμού των βρεφών και παιδιών με αναπηρία από την εκπαιδευτική διαδικασία

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή την έκδοση Κ.Υ.Α. σύμφωνα με την οποία αποκλείονται από την ελεύθερη πρόσβαση και ισότιμη συμμετοχή, τα βρέφη, τα νήπια, οι γονείς και οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Η αναφορά του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία «Ε.Σ.Α.με.Α.» στην οποία επισημαίνεται ότι δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μέσω της δράσης «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2016-2017.

Συγκεκριμένα, με την υπ’αριθμ. 16/οικ.578/ΕΥΣΕΚΤ/ 66166/22-06-2016 (ΦΕΚ 1850/τ.Β’/24-06-2016) Κ.Υ.Α. με θέμα: «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2016-2017, αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία τα βρέφη, τα νήπια, οι γονείς και οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να επανεξετάσει και να τροποποιήσει τις διατάξεις της εν λόγω Κ.Υ.Α. προκειμένου να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή και ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.