Άρση των ανισοτήτων στα μισθολογικά κλιμάκια των Εθελοντών Μακράς Θητείας

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος

Την εξάλειψη των ανισοτήτων στα μισθολογικά κλιμάκια των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Θ.Μ.) ζητά με αναφορά του, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου- Μαγνησίας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, «σύμφωνα με το ν.4472/17 καθορίστηκε το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών και η κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) εντάχθηκε στη Γ’ κατηγορία μισθολογικής κατάταξης.
Με νομοθετική ρύθμιση του 2019 (ν.4609/2019) δόθηκε η δυνατότητα στους Ε.Μ.Θ. να προαχθούν στο βαθμό του αξιωματικού, χωρίς όμως να αλλάξουν μισθολογικό κλιμάκιο, με αποτέλεσμα εδώ και ένα χρόνο να πληρώνονται βάσει παλαιού μισθολογικού κλιμακίου. Ως εκ τούτου, οι Ε.Μ.Θ. παρότι έχουν προαχθεί στον βαθμό του Ανθυπολοχαγού πληρώνονται με βάσει το μισθολογικό κλιμάκιο που αντιστοιχεί στον βαθμό του Ανθυπασπιστή».
Ο Χρήστος Μπουκώρος, μέσω της αναφοράς του, επεσήμανε προς τον αρμόδιο υπουργό την ανάγκη εξάλειψης αυτής της «αδικίας» εις βάρος των Ε.Μ.Θ. και ζήτησε την επανεξέταση των μισθολογικών τους κλιμακίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.