Αστυνομικοί Υπάλληλοι: Νομικές ενέργειες κατά του δημάρχου Σκοπέλου

Τον κατηγορούν ότι απείλησε αστυνομικούς επιδεικνύοντας αλαζονεία για λίγα λεπτά δημοσιότητας

Τη δική της απάντηση προς τον δήμαρχος Σκοπέλου, που σε τηλεοπτικές εκπομπές κατηγόρησε την Αστυνομία ότι άσκησε ψυχολογική πίεση, για να γίνει η νεκροτομή, σε βάρος του συζύγου της 52χρονης που χτύπησε κεραυνός και κατέληξε, δίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας. Όπως αναφέρει, επέδειξε την αλαζονεία της εξουσίας που προσδίδει η θέση του αλλά και η δύναμη της τηλεόρασης, προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας απειλώντας απλά Αστυνομικούς, όπως πράττουν και από τα τηλεοπτικά παράθυρα και πολλοί άλλοι που την επιζητούν διακαώς.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει ότι για να υπερασπιστεί την υπόληψη των αστυνομικών του νησιού θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι βλάσφημο και υποκριτικό όταν μια οικογένεια και μια ολόκληρη κοινωνία θρηνεί τον άδικο και απρόσμενο χαμό μιας νέας γυναίκας, βυθίζοντας στο πένθος το νησί της Σκοπέλου, σε μια στιγμή που η σιωπή μπορεί να αποδειχθεί χρυσός, να εμφανίζεται σε τηλεοπτικά παράθυρα με ύφος ειρωνικό, καταγγελτικό, εμπλουτισμένο με ανακρίβειες, συκοφαντίες και απειλές, ο Δήμαρχος του νησιού, μηδενίζοντας το έργο Αστυνομικών, Εισαγγελικών Αρχών αλλά και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

«Επειδή αξιότιμε κύριε Δήμαρχε σαφέστατα στερήστε γνώσεων που αφορούν τέτοιας φύσεως θέματα, οφείλουμε ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, εκπροσωπώντας τους υπηρετούντες στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου συναδέλφους μας, να σας γνωστοποιήσουμε πως απλά εκτέλεσαν εντολές της προϊσταμένης Εισαγγελικής Αρχής και συγκεκριμένα του εκτελούντος χρέη Εισαγγελέα Υπηρεσίας καθώς και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ως όφειλαν», αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «όπως και ο ίδιος ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας, έπραξε τάχιστα να ευχαριστήσει τους Αστυνομικούς, που απλώς έκαναν το καθήκον τους και ότι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις προκειμένου να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που βιώνουν τέτοιες άσχημες καταστάσεις, το ίδιο έπρεπε βάσει της θέσης και του αξιώματος που κατέχετε να πράξετε και ο ίδιος, καθώς το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου αποτελεί στολίδι για την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, στελεχωμένο από αξιόμαχους και ευσυνείδητους συναδέλφους.

Αντ’ αυτού επιδοθήκατε, μην μπαίνοντας καν στο κόπο να συμβουλευτείτε κάποιον αρμόδιο επί του θέματος, σε μια απρόσμενη επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, απειλώντας μας, πως θα βγάλετε και άλλα στη φόρα, όπως μαινόμενος αναφέρατε, επιδεικνύοντας την αλαζονεία της εξουσίας που προσδίδει η θέση σας αλλά και η δύναμη της τηλεόρασης, προκειμένου και εσείς να κερδίσετε λίγα λεπτά δημοσιότητας απειλώντας απλά Αστυνομικούς, όπως πράττουν και από τα τηλεοπτικά παράθυρα και πολλοί άλλοι που την επιζητούν διακαώς. Οι απειλές σας απλά δεν μας αγγίζουν διότι καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

Καταλήγοντας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας προκαλεί τον δήμαρχο να τα βγάλει στη φόρα και αυτοί, οφείλουν να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψη των συναδέλφων τους, που εσκεμμένα και προφανώς για άλλους σκοπούς έθιξε και γνωστοποιεί ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να την αποκαταστήσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.