Αθ. Λιούπης: Να επεκταθεί το επίδομα των 600 ευρώ στην υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης

Αναφορά του Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της ΝΔ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την επέκταση της καταβολής του εξαγγελθέντος επιδόματος ύψους 600 ευρώ και στην υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, προωθώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) και του Σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας Νομού Μαγνησίας.
Όπως σημειώνεται στην αναφορά, οι Εξωτερικοί Φρουροί επισημαίνουν πως, το αίτημά τους για την επέκταση του δικαιώματος χορήγησης του επιδόματος στην υπηρεσία τους, είναι δίκαιο και εδράζεται στην κείμενη νομοθεσία (Ν.2721/99 και το Π.Δ. 215/06), σύμφωνα με την οποία, η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΕΦΚΚ) είναι ένστολη και ένοπλη, ενώ ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της έχει τις ίδιες αρμοδιότητες και καθήκοντα με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.
Εκφράζεται παράλληλα η αγωνία τους, ώστε να ικανοποιηθεί το αίσθημα της ισονομίας και να επεκταθεί στα 1600 στελέχη της Υπηρεσίας η καταβολή του εξαγγελθέντος από τον Πρωθυπουργό επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης με τον Βουλευτή να ζητά από τον Υπουργό να εξετάσει το εν λόγω αίτημα των Εξωτερικών Φρουρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.