Αύριο η αστρονομική ομιλία στο κτίριο Ματσάγγου

Αύριο Κυριακή και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μηνιαία ομιλία της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας στην ευρύχωρη αίθουσα Β1 του κτιρίου Ματσάγγου (28ης Οκτωβρίου 78). Ομιλητής θα είναι ο μαθηματικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης με θέμα:
«Η ιστορία του Σύμπαντος και η επίδραση του «κενού»
στην γέννηση, εξέλιξη και πιθανή μελλοντική του κατάληξη».
Η ομιλία έχει ως αφορμή τις συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές του ομιλητή περί την Κοσμολογία και αφορά στα δύο ερωτήματα που μας πηγαίνουν 2500 χρόνια πριν, στη αρχαία Ελλάδα ή μόλις 200 χρόνια πίσω στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης των επιστημών. Από τι είμαστε φτιαγμένοι εμείς και όλα τα γύρω μας, και πώς ξεκίνησαν όλα αυτά που βλέπουμε στο Σύμπαν. Κατά τη διάλεξη θα δοθεί μια σφαιρική εικόνα για το τι κατανοούμε τώρα και τι ελπίζουμε να κατανοήσουμε στο μέλλον. Πρόκειται για μία αναδρομή πίσω στο χρόνο, στα πρώτα κλάσματα του δευτερολέπτου αφότου άρχισε ο χρόνος να υπάρχει με την Μεγάλη Έκρηξη (BigBang), και πώς το «κενό» συνέβαλε πάνω σε αυτό.
Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά και διαδικτυακά από το κανάλι της Εταιρείας Αστρονομίας & Διαστήματος στο YouTube.com. Στο ίδιο κανάλι μπορείτε (όσοι δεν παραβρεθήκατε) να παρακολουθήσετε την 1η Ομιλία του 2021-22 με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Βελντέ (Επικ. Καθηγητή του Παν. Θεσσαλίας) και με θέμα:«THERMOpYlae η “Ελληνική Πύλη” στην παρατήρηση του Αόρατου Σύμπαντος»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.