Αυτοψία της Υπ. Πολιτισμού στην Αγία Mαρίνα Κισσού

«Θα γίνει η συντήρηση του μνημείου όπως αρμόζει στην ιστορία του»

Ένα μνημείο της περιοχής φαίνεται να αποκτά νέα δυναμική για να κατακτήσει και τους επόμενους αιώνες, να το γνωρίσουν και να το χαρούν και οι επόμενες γενιές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ζαγοράς-Μουρεσίου. «Η διαβεβαίωση της Υπουργού κ. Μενδώνη στην πρόσφατη της επίσκεψη στην Αγία Μαρίνα Κισσού, ήταν ότι μετά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με συνέπεια και σωστούς χειρισμούς θα γίνει η συντήρηση του μνημείου όπως αρμόζει στην ιστορία του.
Μετά τις συντονισμένες προσπάθειες όλων για αρκετά χρόνια Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου – Εκκλησιαστικού Συμβουλίου – ιερέα πατήρ Μιχαήλ, Περιφέρειας Θεσσαλίας, βουλευτών του νομού έφτασε η στιγμή που το υπουργείο Πολιτισμού θα υλοποιήσει την συντήρηση του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Κισσού.
Την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στην επίσκεψη της στον Κισσό συνόδευαν η Υφυπουργός κ. Ζεττα Μακρή και οι βουλευτές Μαγνησίας κ. Αθ. Λιούπης, κ. Κων. Μαραβέγιας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρ. Ιγκλέσης καθώς και ειδικοί συνεργάτες του υπουργείου που θα επιβλέψουν το έργο. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε και υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ναός παρουσιάζει προβλήματα στη στέγη, με αποσάθρωση και παραμόρφωση των ξύλινων μελών της με αποτέλεσμα την εισροή ομβρίων εντός του ναού και την σταδιακή καταστροφή των οροφογραφιών της σε αρκετά σημεία. Η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων και η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, αναλαμβάνουν την πλήρη αποκατάσταση του ναού με την ανάταξη της στέγης και την αποκατάσταση του αγιογραφικού διακόσμου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.