Ψήφος στον Βόλο και κυρίως στο Πήλιο φαίνεται πως έρχεται από κόσμο, των δύο μεγαλύτερων αστικών κέντρων της χώρας, καθώς όπως φαίνεται για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, η κίνηση θα φτάσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Η εικόνα μέχρι στιγμής είναι αρκετά ενθαρρυντική, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στις εκτιμήσεις του προέδρου των ξενοδόχων, Γιώργου Ζαφείρη, ο οποίος σημειώνει ότι είμαστε στα επίπεδα ενός «καλού» τριήμερου.
Πολύ λίγα πράγματα στα ενοικιαζόμενα
Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όπου παρά τις αρκετά προσιτές τιμές οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και αφορούν ως επί το πλείστον τον Βόλο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα και πολύ λίγο τις Μηλιές. Σύμφωνα με την ταμία του τοπικού συλλόγου και αναπληρώτρια γ.γ. στην ΟΕΒΕΜ, Ευαγγελία Αρβανίτη, περίμεναν για το τριήμερο τα πράγματα να πάνε καλύτερα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση της βραχυχρόνιας μίσθωσης που «στραγγαλίζει» τα ενοικιαζόμενα, και πλήττει τη βιωσιμότητά τους. «Μόνο στην Πορταριά, τη Μακρινίτσα και τον Βόλο υπάρχει μια κάποια μικρή κίνηση, και ίσως στις Μηλιές. Από εκεί και πέρα το χάος, ειδικά στα Καλά Νερά, Κάτω Γατζέα και Άφησσο, είναι πολύ ζοφερά τα πράγματα, κάτι που ισχύει για όλη τη φετινή χρονιά» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αρβανίτη. Καταλήγοντας επισήμανε πως οι ιδιοκτήτες κρατάνε τις επιχειρήσεις τους με νύχια και με δόντια, καθώς τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα ολοένα και μειώνονται.
Ελάχιστα τα ελεύθερα στη βραχυχρόνια
Παράλληλα, μετρημένα στα δάχτυλα είναι και τα καταλύματα που προφέρονται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, και είναι άδεια στον Βόλο για το τριήμερο. Σε όλο σχεδόν το πολεοδομικό συγκρότημα για τρεις διανυκτερεύσεις είναι ελάχιστα τα διαθέσιμα σπίτια και όσα περιμένουν ακόμη κόσμο ως επί το πλείστον απευθύνονται σε πολύ βαριά πορτοφόλια, κοστίζοντας από 500 έως και 800 ευρώ τη βραδιά.
Είκοσι δρομολόγια για την Αθήνα
«Φωτιά» όμως, έχουν πάρει και τα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, ιδίως αυτά για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αφού όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κολυνδρίνης, η φετινή κίνηση είναι αρκετά ανεβασμένη και για τον λόγο αυτό έχουν μπει έκτακτα δρομολόγια. Συνολικά για Αθήνα έχουν μπει για το τριήμερο 20 συνολικά και για τη Θεσσαλονίκη 18 ημερήσια δρομολόγια.
Καλός σχετικά ο καιρός
Επιπλέον όπως φαίνεται oκαιρός θα αποτελέσει σύμμαχο όσων βρεθούν στη Μαγνησία, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στη Δευτέρα φτάνοντας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα το μεσημέρι γύρω στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή θα επικρατεί ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 22 βαθμούς, ενώ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα υπάρχει συννεφιά, με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Γιώργος Στεργίου































