Ζ. Μακρή: «4 νέες θέσεις ειδικευμένων ιατρών για Αλμυρό, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

Σε μία ακόμη  έγκριση για προκήρυξη επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλη την επικράτεια προχώρησε, σήμερα, το υπουργείο υγείας, μεταξύ αυτών και στην Μαγνησία, όπως ενημερώνει η βουλευτής Ζέττα Μ. Μακρή με σχετικό δελτίο Τύπου.

Μία ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου για την ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων του νομού με ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ, η οποία όπως τονίζεται “προστίθεται στις προηγούμενες πρωτοβουλίες, όπως είχε επανειλημμένα δεσμευθεί ο ίδιος ο υπουργός υγείας κ. Α. Γεωργιάδης προς την βουλευτή στις  συνεργασίες τους”.

Συγκεκριμένα, με την με αρ. πρωτ.: Γ4α/Γ.Π.49353/5-11-2026 (ΑΔΑ: ΨΧΔ6465ΦΥΟ-Φ1Ψ) απόφαση της αν. υπουργού υγείας κ. Ε. Αγαπηδάκη  προκηρύσσονται τέσσερις (4) θέσεις ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ, ως εξής:

  1. 1 θέση Επιμελητή Β’ γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας στο ΚΥ Αλμυρού
  2. 1 θέση Διευθυντή γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας στο ΚΥ Σκιάθου
  3. 1 θέση Διευθυντή γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας στο ΚΥ Σκοπέλου
  4. 1 θέση Διευθυντή γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας στο Π.Π.Ι Αλοννήσου

Σημειώνεται ότι για την θέση του διευθυντή στο ΠΠΙ Αλοννήσου θα λαμβάνεται επιμίσθιο στο πλαίσιο της δωρεάς του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «STELIOS PHILANTHROPIC FOUNDATION».

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 16/11/2026 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 30/11/2026 ώρα 12.00 (μεσημέρι).

Η κ. Μακρή σημείωσε με ικανοποίηση ότι η ηγεσία του υπουργείου υγείας καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για την τήρηση των δεσμεύσεών της προκειμένου να υποστηριχθούν οι υγειονομικές μονάδες με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι θετική θα είναι και η ανταπόκριση των ιατρών στην προκήρυξη αυτή ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες του νομού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.