Χιόνια στη Μαγνησία «φέρνει» ο Αρναούτογλου

φωτογραφία αρχείου

Μια αλλαγή εξπρές του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (3/2) σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου με πρόσκαιρες μπόρες βροχής και χιονιού στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Η αλλαγή αυτή θα κρατήσει λίγο, ξεκινώντας νωρίς το πρωί από τη βόρεια Ελλάδα και γρήγορα θα κινηθεί νοτιότερα επηρεάζοντας κα την υπόλοιπη χώρα. Οι εντάσεις των βοριάδων θα ανέβουν πάλι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Όπως τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, την Κυριακή ο καιρός θα χειμωνιάσει κι άλλο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα κάνει παγωνιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα, την Παρασκευή η Αττική το πρωί θα έχει κάποια λίγα σύννεφα ενώ μέχρι και λίγο πριν το μεσημέρι θα την επηρεάσει η συννεφιά που έρχεται από τη βόρεια Ελλάδα, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει για λίγο τοπικά. Προς το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει ξανά και το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά. Οι άνεμοι μέσα στην ημέρα θα φτάσουν στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία προς το ξημέρωμα και για πολύ λίγο τα σύννεφα θα πυκνώσουν αρκετά και δεν αποκλείεται να αφήσουν τοπικά χιονόνερο και κάποια ασθενή χιονόπτωση, κυρίως στο ορεινό-ημιορεινό κομμάτι. Γρήγορα όμως τα σύννεφα θα διαλυθούν και μέχρι το μεσημέρι θα βγάλει ήλιο, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά. Ο άνεμος βαρδάρης στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ και η θερμοκρασία στους 5 με 10 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, χιόνια ακόμη και δίπλα στη θάλασσα θα φέρει το “Aegean Effect” και μέσα στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την Κυριακή (5/2) θα βρίσκεται και η Αττική. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Aegean Effect δημιουργείται όταν ψυχροί βοριάδες πολικής προέλευσης φτάσουν στο Αιγαίο και εμπλουτίζονται με υγρασία.

Όπως ανέφερε, την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική και μάλιστα χρειάζεται προσοχή, ενώ θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία. Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.