Χιονισμένα τα ορεινά της Μαγνησίας, ανοικτό το δίκτυο

Φωτό αρχείου
Χιόνιζε αλλά ήπια στην διάρκεια της νύκτας, περισσότερο το χιόνι στην Ανάβρα

Χιονισμένο τοπίο στο Πήλιο και την Όθρυ, καθώς συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύκτας η ήπια ωστόσο χιονόπτωση. Ανοικτοί οι δρόμοι, ωστόσο αλυσίδες απαιτούνται στο σημείο από Χάνια προς Καράβωμα λόγω πάγου, όπως και στο δρόμο από Χάνια προς Κισσό μέσω του δρόμου του Χιονοδρομικού. Στα 20 περίπου εκ. το χιόνι στα Χάνια και τα 25 στο Χιονοδρομικό, στα 30 εκ. στην Ανάβρα και το Βένετο και στα 5 εκ. στον Κοκκινόβραχο. Δεκατέσσερα μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας επιχειρούσαν στην διάρκεια της νύκτας στο νομό, τα εννέα συνεχίζουν στην διάρκεια της ημέρας.

Από χθες…

Δεν σημειώθηκαν προβλήματα στα ορεινά της Μαγνησίας παρά το γεγονός ότι χιόνιζε από χθες τα ξημερώματα, ενώ οι δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί, καθώς υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες και επεμβαίνουν όπου χρειαστεί.
Αν και η χιονόπτωση ξεκίνησε από χθες τα ξημερώματα, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, καθώς η ένταση ήταν μικρή, με αποτέλεσμα το βράδυ το ύψος του χιονιού στα Χάνια να φτάσει τα 10 εκ. λίγο παραπάνω στην Ανάβρα και περίπου το ίδιο στην περιοχή Βενέτου – Κεραμιδίου.
Από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας υπάρχει ετοιμότητα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα, στα ορεινά υπάρχουν μηχανήματα από την ώρα που ξεκίνησε η χιονόπτωση. Αργά το πρωί έξι εκχιονιστικά βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου, ένα στην περιοχή της Ανάβρας και ένα στην περιοχή Βενέτου – Κεραμιδίου.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, από τις 4 χθες τα ξημερώματα άρχισε να χιονίζει στα ορεινά του νομού και συγκεκριμένα στο Πήλιο, στην Ανάβρα και στην περιοχή Κεραμιδίου και Βένετου, ενώ μετά τις 10 το πρωί, η χιονόπτωση «κατέβηκε» υψομετρικά μέχρι την Πορταριά και το Ξουρίχτι στο ανατολικό Πήλιο.
Το ύψος του χιονιού το πρωί, έφτασε στα 10 εκατοστά στην Ανάβρα, στα 5 εκατοστά στα Χάνια Πηλίου, ενώ τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια στην περιοχή Καναλίων και Βενέτου, όπου το ύψος του χιονιού έφτασε στα 2 εκατοστά. Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε και στο Βελεστίνο αλλά και στο Σέσκλο.
Τέλος, επισημάνθηκε ότι αν η χιονόπτωση συνεχιστεί και το ύψος του χιονιού φτάσει τα 50 εκατοστά, ώστε να μπορέσει να πατηθεί, θα ανοίξει και το Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου, στο οποίο έγιναν οι απαραίτητες συντηρήσεις και υπάρχουν πιστοποιήσεις του εξοπλισμού.
Όσον αφορά στις προβλέψεις, για σήμερα Παρασκευή αναμένεται ύφεση των φαινομένων, που θα ενταθούν ξανά από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.