Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου λόγω κλαδιών στα καλώδια

Κλειστά σήμερα τα σχολεία τσουχτερό το κρύο λόγω χιονιού

Κλαδιά δένδρων έκοψαν καλώδια της ΔΕΗ, λόγω του δυνατού αέρα στο Πήλιο χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου να μείνει χωρίς ρεύμα, από τις 8 χθες το βράδυ, ενώ σήμερα δεν άνοιξαν τα σχολεία στο Δήμο, διότι δεν υπάρχει θέρμανση, χωρίς ρεύμα, ενώ οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, διότι το βράδυ χιόνιζε.

Μάχη έδιναν όλη τη νύχτα αλλά και σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου αλλά και της ΔΕΗ για να καθαρίσουν τους δρόμους από τα πεσμένα δένδρα, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς Απ. Κοντογεωργίου το ρεύμα θα δοθεί στη Ζαγορά μέχρι τις 12 το μεσημέρι και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μέχρι νωρίς το απόγευμα.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι στις 8.30 χθες το βράδυ έπιασε μπουρίνι, με αποτέλεσμα να πέσουν κλαδιά πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, ενώ σε δύο περιπτώσεις προκλήθηκαν φωτιές σε κομμένα κλαδιά που είχαν κλαδέψει οι αγρότες.

Ο Απ. Κποντογεωργίου είπε ότι όλη τη νύχτα συνεργεία του δήμου, της ΔΕΗ και εθελοντές από το Βόλο, έδωσαν «μάχη» παλεύουμε να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να καθαρίσουμε τους δρόμους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι σοβαρές, καθώς σημειώθηκαν πτπτώσεις σε μία ρεματιά μεγάλων δένδρων και δύσκολα θα φθάσουν εκεί τα συνεργεία.
Μέχρι τώρα κόπηκαν και απομακρύνθηκαν πάνω από 20 δένδρα, που είχαν πέσει στον κεντρικό δρόμο. Σήμερα το πρωί πάντως ο κεντρικός άξονας είχε καθαριστεί και η συγκοινωνία γίνεται κανονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.