Αποκαθίσταται η βατότητα του οδικού δικτύου στην Ξινόβρυση

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου την Ξινόβρυση, όπως διαπιστώθηκε προ ημερών κατά την επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα-Μαρίας Παπαδημητρίου στο σημείο. Οι εργασίες που γίνονται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων αφορούν στην αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου «Ξυνόβρυσης – Ποτιστικά» και τον καθαρισμό και διευθέτηση όμορου ρέματος καθώς η σφοδρότητα των φαινομένων Danil και Elias που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του οδικού δικτύου σε μεγάλη έκταση.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθες: (α) καθαρισμός και απομάκρυνση μεγάλου όγκου φερτών υλικών του υφιστάμενου όμορου ρέματος με το δρόμο «Ξυνόβρυση – Ποτιστικά», (β) διαμόρφωση / εξομάλυνση της ευρύτερης περιοχής της απόληξης του ανωτέρου ρέματος έως τον υφιστάμενο οριοθετημένο αιγιαλό και (γ) αποκατάσταση της αποκοπής / κατάπτωσης της ανωτέρου οδού, έως ότου το Υπουργείο Υποδομών με έργο του προβεί στην οριστική αποκατάστασή της.

Στην παρούσα φάση εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης μήκους περίπου 3,00 χλμ. στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση ΕΟ & Διευθέτηση ρέματος Ποτιστικών – Ξυνόβρυσης από θεομηνίες Daniel και Elias», προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.