Χρ. Μπουκώρος για εκλογικό νόμο: «Προχωρούμε όπως υποσχεθήκαμε»

Τα σχέδια της κυβέρνησης ανέλυσε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 , ο βουλευτής Μαγνησίας

Τα ζητήματα του εκλογικού νόμου, αλλά και του σχεδίου του προϋπολογισμού, σχολίασε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά όπως είχε πει προεκλογικά, ενώ τόνισε πως στόχος της ΝΔ, είναι η ανάπτυξη, η ανάκαμψη της απασχόλησης σε συνδυασμό με τις επενδύσεις.
Αναπτυξιακής κατεύθυνσης το σχέδιο του προϋπολογισμού
Συγκεκριμένα, με αναπτυξιακή κατεύθυνση χαρακτήρισε το σχέδιο προϋπολογισμού ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος σημειώνοντας πως η πρόβλεψη είναι για 2,8% ρυθμούς ανάπτυξης για το 2020. ” Φέτος δεν επετεύχθησαν οι ρυθμοί ανάπτυξης και γενικά οι εκτιμήσεις του προϋπολογισμού στο ζήτημα των ρυθμών ανάπτυξης, την εικόνα της οικονομίας, αν είναι δηλαδή εύρωστη. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση να πιάσει το στόχο”, είπε ο βουλευτής και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πιστεύει στην ανάκαμψη της απασχόλησης, με υγιέστερες θέσεις εργασίας, γι αυτό και δόθηκαν κίνητρα για μείωση ασφαλίστρων για την κανονική 8ωρη απασχόληση. Επιπλέον σε συνδυασμό με τις επενδύσεις, που θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα επέλθει μία ανάκαμψη, αν και διεθνώς αναμένεται οικονομική ύφεση.

Να προκύπτει κυβερνησιμότητα

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο και την αλλαγή του, ο κ. Μπουκώρος σημείωσε πως θα ήταν καλό να είναι ένα προϊόν συναίνεσης και να είναι και μόνιμο. ” Έχουμε μία αρκετά σταθερή άποψη, ναι μεν αντιπροσώπευσης αναλογικότητα, αλλά να προκύπτει και μια κυβερνησιμότητα’, είπε ο βουλευτής.
Εξήγησε δε, πώς θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν. “Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, εκτός κι αν βρούμε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο με μπόνους 40-50 εδρών, θα πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική, αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, οι αμέσως επόμενες θα είναι με το νόμο που θα έχει ψηφίσει η ΝΔ, που θα είναι δύσκολο, αν το πρώτο κόμμα που θεωρούμε ότι θα είμαστε εμείς , δεν συμμετέχει σε μία κυβέρνηση μετά από απλή αναλογική, δεν σχηματίζεται κυβέρνηση”.

«Δεν τίθεται θέμα εκλογών»

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα εκλογών, καθώς η κυβέρνηση έχει μόλις τρεις μήνες ζωής, προωθεί όμως τον εκλογικό νόμο, γιατί αυτό είπε ο πρωθυπουργός προεκλογικά. Αναφορικά με το δικαίωμα ψήφου των απόδημων Ελλήνων, ο κ. Μπουκώρος εξήγησε πως με τον νέο εκλογικό νόμο δεν δίνονται δικαιώματα ψήφου σε όλους τους απόδημους, παρά μόνο σε εκείνους που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν υπάρχει θέμα αλλοίωσης του εκλογικού σώματος.
Βέβαια, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εθνικός στόχος η ψήφος όλων των Ελλήνων απανταχού, όπως γίνεται στην Τουρκία και στις ΗΠΑ. “Πιστεύω ότι θα ωριμάσει το πολιτικό σύστημα. Άλλα 10 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, ποιος έχει το δικαίωμα να τους αποκόπτει από την πατρίδα;”, είπε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.