Χρ. Μπουκώρος: Η πανδημία και τα εθνικά θέματα απαιτούν αρραγές εσωτερικό μέτωπο

Ομιλία του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. στην ολομέλεια της Βουλής

Την ανάγκη ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των εθνικών ζητημάτων επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύναψη αθλητικών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αραβικών Εμιράτων, Κατάρ και Βουλγαρίας, καθώς και βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ.
Ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον επαρκέστερο τρόπο, αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα.
Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, στους χειρισμούς της Ελληνικής κυβέρνησης και στην κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ελλιπή τέστ, επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει προμηθευτεί οκτακόσιες χιλιάδες γρήγορα τεστ (rapid test), τα οποία έχουν διανεμηθεί στον ΕΟΔΥ και σε όλες τις δομές υγείας της χώρας και τα οποία αξιοποιούνται εδώ και αρκετές ημέρες, όπως είναι εμφανές και από τα μαζικά, δωρεάν τεστ, που διενεργούνται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ενώ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι χώρες όπως η Γερμανία έχουν ήδη χάσει το παιχνίδι της ιχνηλάτισης, σύμφωνα μάλιστα και με το χθεσινό διάγγελμα της Καγκελαρίου κ. Μέρκελ.
Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος επικεντρώθηκε και στο συνεχές επιχείρημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα μέσα μεταφοράς και την ευθύνη που φέρουν για τη διασπορά του ιού. Όπως επεσήμανε, αυτή τη στιγμή υπάρχει έξαρση κρουσμάτων σε περιοχές που βρίσκονται ήδη σε lockdown όπως Κοζάνη, Σέρρες, Ιωάννινα, όπου δεν γίνεται ευρεία χρήση των μέσων μεταφοράς και οι οποίες εμφανίζουν αναλογική έξαρση κρουσμάτων με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «η πανδημία δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις, για αυτό καλό είναι να ακούμε τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών και να προσπαθούμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο να τις εφαρμόζουμε, ώστε να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας για τον περιορισμό της πανδημίας».
Όσον αφορά στις υπό συζήτηση συμβάσεις αθλητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Αραβικών Εμιράτων, Κατάρ και τη σύμβαση βιομηχανικής συνεργασίας με το Κουβέιτ, ο Χρήστος Μπουκώρος στάθηκε στις επικρίσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι Κατάρ και Κουβέιτ έχουν προσδεθεί στο άρμα της Τουρκίας.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας «είναι εύκολο να ασκούμε εξωτερική πολιτική, ελαφρά τη καρδία, σκεπτόμενοι εσωτερικά και να ετεροπροσδιοριζόμαστε από τη διπλωματική πολιτική της Τουρκίας, οδηγώντας τη χώρα μας σε μια διπλωματική αδράνεια. Είναι εύκολο να κάνουμε από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου ή του πληκτρολογίου εξωτερική πολιτική. Το δύσκολο είναι να αποσυνδέσεις αυτές τις χώρες – Κατάρ και Κουβέιτ- από την Τουρκία και να τις φέρεις στο διπλωματικό τείχος που έχει χτίσει η Ελλάδα.
Η Ελληνική κυβέρνηση δίνει τεράστιο αγώνα για να εδραιώσει τεράστιο διπλωματικό τείχος, στο οποίο συμμετέχουν ευρωπαϊκές χώρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγάλο βαθμό και πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι του αραβικού κόσμου, όπως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η διπλωματία μας πρέπει να είναι ενεργητική και εκεί που υπάρχουν δυσκολίες να προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες, διότι οι καιροί είναι δύσκολοι, διότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα της Τουρκίας» κατέληξε στην ομιλία του ο Χρήστος Μπουκώρος.