Χρ.Τριαντόπουλος: Γιατί είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε

Η Μαγνησία έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, είπε ο υποψήφιος βουλευτής

Την αισιοδοξία ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει στον στόχο των εκλογών, εξέφρασε ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος μιλώντας στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102,5. Ανέλυσε το πρόγραμμα και τις θέσεις του κόμματος αναφορικά με τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, αλλά και τις επενδύσεις και τόνισε πως οι νέοι άνθρωποι που συμμετέχουν σ’ αυτες τις εκλογές, μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα.
Αναφορικά με το ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ανέλυσε για ποιους λόγους θα πρέπει αυτός να καταργηθεί. Σημείωσε πως ο εν λόγω νόμος, έχει ενσωματώσει όλες τις περικοπές που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια κι έχει δημιουργήσει δυσμενές περιβάλλον για τους συνταξιούχους που θα βγουν από δω και πέρα, οι οποίοι είναι της δικής του γενιάς. « Όταν κάποιος είναι τώρα 39 ετών και ξέρει ότι στα 67 του, που θα βγει στη σύνταξη θα πάρει πάρα πολύ χαμηλή, τι κίνητρο έχει αυτός για να στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το «σύμπτωμα» του νόμου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, είναι πως υπονομεύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος για τις επόμενες δεκαετίες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να καταργηθεί και να αναμορφωθεί το ασφαλιστικό σύστημα όχι όμως στη λογική της περικοπής των συντάξεων.
«Που αλλού να πάνε οι συντάξεις; Πως θα ζήσει κάποιος με ακόμη λιγότερα; Το θέμα είναι να μην συνεχίσουμε να παραμελούμε τις επενδύσεις, είτε είναι δημόσιες είτε να αδιαφορούμε για τις ιδιωτικές. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε στην ελληνική οικονομία. Όσο αδιαφορούμε για τις επενδύσεις, τόσο δεν έχουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης, έχουμε ανεργία και έχουμε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε ολα αυτά τα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ πρέπει να πετύχει»
Ο κ. Τριαντόπουλος μιλώντας για την κρίση στη χώρα σχολίασε πως ενώ οι άλλες χώρες βγήκαν από την κρίση με ένα μνημόνιο, η Ελλάδα χρειάστηκε τρία και κάτι. «Η ΝΔ πρέπει και θα πετύχει. Δεν έχουμε πολλές επιλογές ως χώρα. Αυτή η κατάσταση μας αδικεί και ως λαό και ως χώρα. Η κρίση είναι για κάποια χρόνια, δεν μπορούμε να λέμε διαρκώς ότι βρισκόμαστε σε κρίση. Αυτό θα πρέπει να το ξεπεράσουμε και θα το ξεπεράσουμε αλλάζοντας το μείγμα πολιτικής», σχολίασε χαρακτηριστικά. Όλη αυτή την περίοδο, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, έγιναν διαφοροι πειραματισμοί, γιατί η χώρα δεν είχε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Τωρα έχοντας τα μαθήματα- παθήματα η ΝΔ έχει καταθέσει ένα κοστολογημένο σχέδιο, με ξεκάθαρη αλλαγή του μείγματος της πολιτικής. Από τη μία θα εστιάζει στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης, έτσι ώστε να αναπνεύσει ο ιδιωτικός τομέας κι από την άλλη στην παροχή κινήτρων και στη διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος ώστε αυτή η ελάφρυνση να μετατραπεί σε επενδύσεις.

Δράσεις από την πρώτη στιγμή
Η εικόνα της χώρας θα αλλάξει από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο. «Θα έχουμε τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000. Θα καταργηθεί σταδιακά, σε βάθος περιόδου της διακυβέρνησης και το τέλος επιτηδεύματος αλλά και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σταδιακά.
Θα μπούμε σε μία φάση, όπου θα μειώνουμε τους φόρους, θα αποδεσμεύεται εισόδημα για την ελληνική κοινωνία κι αυτό το εισόδημα θα ενισχύει το ΑΕΠ. Θα αυξάνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης, άρα θα διευρύνεται η φορολογητέα ύλη, γιατί θα υπάρχει περισσότερο εισόδημα. Οπότε μειώνοντας τον συντελεστή, θα έχουμε επανεπένδυση και κατανάλωση, αρα και περισσότερα φορολογικά έσοδα. Αυτό θα σημειωθεί, γιατί η οικονομία θα έχει μπει σε ένα υψηλο ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό είναι το βασικό στοίχημα» ανέλυσε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Να πρωταγωνιστήσει η Μαγνησία
Μιλώντας για τα προβλήματα αλλά και το μέλλον της Μαγνησίας ο κ. Τριαντόπουλος τόνισε πως ο νομός έχει προβλήματα που αγγίζουν την απασχόληση, άρα και την ανεργία και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως ενώ έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστεί, αυτό το κάνουν άλλοι νομοί.
«Η Μαγνησία έχει μία οικονομική κινητικότητα, διαφορετική. Έχει δυνατότητες που δεν αξιοποιεί. Παράγει πάρα πολλά. Παράγει τουρισμό, υπηρεσίες, πρωτογενή παραγωγή, start up επιχειρήσεις, έρευνα, βιοτεχνία, βιομηχανία, μεταποίηση, μεταφορές. Άρα έχει πολύ καλό ψηφιδωτό παραγωγικών δυνατοτήτων. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο εθνικό δίκτυο μεταφορών και πρέπει να γίνει ένα διαμετακομιστικό κέντρο» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.
Ο ίδιος μίλησε και για τη σπουδαιότητα της συνεργασίας στο νομό, φέρνοντας ως παράδειγμα το Πανεπιστήμιο και τη γνώση που προσφέρει στους αποφοίτους και τους νέους επιστήμονες της περιοχής, οι οποίοι με τη σειρά τους χρησιμοποιώντας τη γνώση πηγαίνουν τον τόπο μπροστά και μάλιστα τη γνώση αυτή την εξάγουν και σε άλλες χώρες. Ακόμη εξήρε και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς του νομού για τη δυναμική τους και τόνισε πως πρέπει η αξία αυτών, να κεφαλοποιηθεί. «Η βασική μου προσπάθεια είναι να συνθέτω απόψεις. Σε επίπεδο νομου μπορούμε να συμφωνήσουμε. Είναι το στοίχημα και της δικής μας γενιάς. Δεν έχουμε αγκυλώσεις και διαμάχες άλλων ετών. Οι νεότεροι μπορούμε να συνεισφέρουμε για το καλό του τόπου, κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.