Χρήστος Μπουκώρος για τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα: «Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι»

«Μας πήρε το πορτοφόλι και μας δίνει τα ψιλά», τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας

«Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι» … την ώρα που ο Πρωθυπουργός, «μας πήρε το πορτοφόλι και μας δίνει τα ψιλά», τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, αναφορικά με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5».
Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «το πόσα θα γίνουν πραγματικότητα και πόσα όχι, εγώ δεν μπορώ να το πω. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος. Αλλά, υπάρχει και μια ελληνική παροιμία που λέει «το τάξιμο δεν χαλάει σπίτι». Μας πήρε το πορτοφόλι και μας δίνει τα ψιλά; Μας λέει ότι θα πάει 13% το ΦΠΑ. Το 2014 ήταν στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση, επί Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή επί πέντε χρόνια δεν πήρε το πορτοφόλι των καταστηματαρχών και τώρα το επιστρέφει; Λέει ότι θα δώσει μισή σύνταξη. Αυτό είχε υποσχεθεί; Η 13η σύνταξη είναι το δώρο του Πάσχα που είναι μισός μισθός; Εμείς πιστεύουμε ότι αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση το 2015, τα πράγματα θα ήταν πάρα πολύ καλύτερα και ομαλά. Κάθε χρόνο θα πήγαιναν και καλύτερα και σήμερα θα ήμασταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που προσπαθεί να μας φέρει ο κ. Τσίπρας με αυτά που τάζει τώρα. Τάξιμο είναι, μέχρι να τα δούμε».
Σύμφωνα με τον κ. Μπουκώρο, «όποιο ευρώ και να δοθεί σε συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από την κρίση είναι χρήσιμο… όπως και οι 120 δόσεις είναι χρήσιμες, αλλά να γίνουν και για τις επιχειρήσεις, για να πάρουν ανάσα, όχι 18 δόσεις για τις επιχειρήσεις και τώρα κάνουμε 120 δόσεις σε πολίτες που χρωστούν 2.500 ή 3.000 ευρώ. Είμαστε υπέρ, αλλά για τις επιχειρήσεις χρειάζονται περισσότερες δόσεις».
Όπως υποστήριξε ο βουλευτής, «απ΄τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, ποιο μέτρο αγγίζει τη μεσαία τάξη; Πως θα δοθούν, αυτά που έχασαν όλοι οι επαγγελματίες; Εδώ βλέπουμε έναν οργανισμό όπως η ΔΕΗ που ήταν κερδοφόρος και τον φθάσανε με τεράστιες ζημιές. Έχει σημασία αν υπάρχουν πλεονάσματα, όταν η πραγματική οικονομία, προχωράει ασθμαίνουσα; αν κινδυνεύει με κατάρρευση; έχει σημασία αν δεν γίνεται καμία νέα επένδυση σε όλη τη χώρα όπως και στη Μαγνησία; όταν το 40% των εργαζομένων δηλώνουν μέσο μισθό 368 ευρώ; είναι αυτό πρόοδος, προκοπή ευμάρεια και ευημερία;» διερωτήθηκε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.