«Χρυσή» κληρονομιά Αλμυριώτισσας σε Δήμο και ιδρύματα για τα παιδιά!

Σημαντικά ποσά για την συνέχιση της λειτουργίας του «Χαμόγελου» και της «Κιβωτού» άφησε η Μαρία Κυριάκου

«Χρυσή» κληρονομιά στον Δήμο Αλμυρού και σε ιδρύματα που βοηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη, άφησε μια Αλμυριώτισσα με διαθήκη της που ανοίχτηκε πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει το almyros.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Μαρία Κυριάκου και ο αδερφός της Κυριάκος είχαν συμφωνήσει από κοινού πριν πεθάνουν για το πώς θα διατεθεί η περιουσία τους, καθώς κανείς από τους δύο δεν είχε οικογένεια και παιδιά.
Κυριάκου-11-2016-1-001ΚΥΡΙΑΚΟΥ-20001-600x400
Όπως ανέφερε μιλώντας στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης σχετικά με την ακίνητη περιουσία που κληρονόμησε ο Δήμος «πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στην πλατεία και θα διατεθεί για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών του Δήμου και δύο αγροτεμάχια ένα 5,5 στρέμματα στην περιοχή «Τσερκέζικα» μεταξύ Αλμυρού και Ευξεινούπολης και μία έκταση 22 περίπου στρεμμάτων στο Κρόκιο. Όπως αναφέρεται στη διαθήκη, τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του αγροτεμαχίου στο Κρόκιο, το οποίο ο Δήμος είτε θα ενοικιάσει ή θα εκμεταλλευθεί ο ίδιος και εκτιμώνται περίπου στα 1.000 ευρώ ετησίως, να διατεθούν για την ενίσχυση του «Σπιτιού Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου Αλμυρού».
Η εκλιπούσα επίσης κληροδοτεί σημαντικά ποσά και σε δύο ιδρύματα που ασχολούνται με τα παιδιά. Συγκεκριμένα από 100.000 ευρώ θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» την οποία ίδρυσε ο πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου και η οποία θα λειτουργήσει σύντομα δομή φιλοξενίας παιδιών και στον Βόλο, καθώς επίσης και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ιδρύματα που ασχολούνται με την προστασία παιδιών που χρήζουν βοήθειας.
Σημειώνεται, ότι από τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», έγινε προσπάθεια επικοινωνίας, με τους εκπροσώπους των δύο φορέων στην περιοχή της Θεσσαλίας, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.