Δ. Κολυνδρίνη: Κατά της απλής αναλογικής που φέρνει ακυβερνησία και αλισβερίσι…

Όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης, «θα γίνονται συσχετισμοί και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι»

Στην κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ, που απασχολεί μεταξύ άλλων και το θέμα της απλής αναλογικής συμμετείχε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Σύμφωνα με την ίδια, που μίλησε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», αν ανατρέξει κάποιος στην περίοδο του Μεσοπολέμου, υπήρξε ακυβερνησία από το 1925 μέχρι και την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά. Όπως είπε στις εθνικές εκλογές είναι πιο εύκολα τα πράγματα, γιατί η ακυβερνησία οδηγεί σε εκλογές, ενώ στην Τ.Α. η ακυβερνησία παραμένει. «Όταν με την απλή αναλογική οι έδρες βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή, άσχετα με το ποιος θα εκλεγεί τη δεύτερη Κυριακή μεταξύ των δύο πρώτων, αυτό σημαίνει ότι ο επικεφαλής μπορεί να μην έχει την πλειοψηφία για να περνάει τα θέματα στο Δημοτικό ή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ οι αντιδήμαρχοι και οι αντιπεριφερειάρχες μπορεί να είναι από άλλες παρατάξεις και να γίνονται συσχετισμοί και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», τόνισε.
Η κ. Κολυνδρίνη εκτίμησε ότι με την απλή αναλογική θα προκύψουν αντάρτικα ψηφοδέλτια, εκβιάζοντας θέσεις και παζαρεύοντας για τη δεύτερη Κυριακή, ενώ δεν θα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να περνάει το Τεχνικό Πρόγραμμα ή τον Προϋπολογισμό, γιατί θα πρέπει να υπάρχει δοσοληψία, για να έχει την ψήφο των μειοψηφιών. Η εκλογική διαδικασία πρέπει να διασφαλίζεται με τον αντικειμενικότερο και τον δημοκρατικότερο τρόπο και η ιστορία έχει αποδείξει ότι η απλή αναλογική οδηγεί μόνο στην ακυβερνησία και στο να καταστρέφεται οτιδήποτε θα μπορούσε να ελεγχθεί υπό άλλες συνθήκες.
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι αυτό γίνεται για να συμβαίνει πολιτικό αλισβερίσι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.