Δ. Ν. Πηλίου: Εκδόθηκαν τα Πρακτικά της Ημερίδας για το Τρένο του Πηλίου

Εκδόθηκαν από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου τα Πρακτικά της Ημερίδας για το Τρένο του Πηλίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στο «Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο» Μηλεών, με στόχο να αναδειχθούν άγνωστες -έως τώρα- πτυχές της «διαδρομής» του «Μουτζούρη» στον τόπο και στον χρόνο.
H Γραμμή του Πηλίου είναι ένα διατηρητέο “ζωντανό” μνημείο, που υπέστη ζημιές από τη θεομηνία “Daniel” και πυρετωδώς εκτελούνται εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί.
Σε συνδυασμό με τις οκτώ λιθόκτιστες γέφυρες, κατά μήκος της διαδρομής, με πελεκητή μαρμαρόπετρα και ασβεστόλιθο (δίτοξες, τρίτοξες και μια πεντάτοξη) καθώς και τη μεταλλική γέφυρα Ντε Κίρικο, η Γραμμή και το Τρένο του Πηλίου αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά κι έναν μοναδικό θησαυρό για το Νότιο Πήλιο, που συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον .
Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός τονίζει πως “επισκέπτες και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία από το Πάσχα και καθ’ όλη την τουριστική περίοδο να απολαύσουν με το Τρένο του Πηλίου μια μαγευτική ορεινή διαδρομή 16 χλμ. από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές, διασχίζοντας κατάφυτες πλαγιές, με πυκνή βλάστηση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.