Δ. Σκοπέλου: Ηλεκτρονική πληρωμή μέσω της πλατφόρμας δήλωσης

Των δημοτικών τελών ακαθαρίστων εσόδων – παρεπιδημούντων

Την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν μόνο ηλεκτρονικά τις υποθέσεις που αφορούν τις δηλώσεις ακαθαρίστων εσόδων και τη πληρωμή των αντίστοιχων τελών θα έχουν πλέον οι επαγγελματίες του Δήμου Σκοπέλου που υπόκεινται σε δημοτικό φόρο, καθώς ο Δήμος είναι από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων και πληρωμών των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων και παρεπιδημούν των. Η παραγωγική λειτουργία για το Δήμο μας ξεκινάει στις 20-04-2023.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο ψηφιοποίησης των υπηρεσιών προς τους πολίτες και επιχειρήσεις που προσφέρει ο Δήμος μας με στόχο τη βέλτιστη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Δήμο.
Παράλληλα αποφεύγεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών, ενώ θα μπορούν να εξοφλούν ηλεκτρονικά τα δημοτικά τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5% & 5%, ενώ και οι ξενοδόχοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με ανάλογη διαδικασία το τέλος διαμονής παρεπιδημούν των.
Η ταυτοποίηση χρηστών για τις επιχείρησης θα πραγματοποιείται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr και συγκεκριμένα στο https: dae.govapp.gr/ στην ενότητα για τις επιχειρήσεις, όπου θα συνδέονται με τους κωδικούς taxisnet.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2424350119 Ευάγγελος Κρασσάς (αρμόδιος υπάλληλος Γραφείου Εσόδων) & στο Email: Krassas @ skopelos.gov.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.