ΔΑΣ ΟΤΑ: Αναγκαίος ο έλεγχος στα οικονομικά του Συλλόγου ΟΤΑ

Αναγκαίος είναι ο έλεγχος στα οικονομικά του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στις 29/9 η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαίτησε να έρθει άμεσα στο Δ.Σ. ένας πλήρης έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου, τόσο της πρόσφατης διαχείρισης (συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκδρομή, κτλ), όσο και αυτής των προηγούμενων θητειών (κατάσταση του ταμείου του Συλλόγου, κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του που περιέχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες Ευρώ, διάθεση κονδυλίων για τις διάφορες δραστηριότητες). Η παράταξη μας έχει επανειλημμένα ζητήσει, από την προηγούμενη κιόλας θητεία του Δ.Σ., έναν τέτοιο έλεγχο, με πιο πρόσφατη παρέμβαση μας, στις 8/7/2022, με αφορμή την πρόταση του Προεδρείου για «ανάθεση σε λογιστικό γραφείο των οικονομικών του Συλλόγου». Η παράταξη «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» που απαρτίζει το προεδρείο του Συλλόγου αρνήθηκε τον έλεγχο, όπως έχει κάνει επανειλημμένα και στο παρελθόν, τονίζει η παράταξη.

Σύμφωνα με την ΔΑΣ ΟΤΑ, ο τακτικός έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου μπροστά στο Δ.Σ. αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στα μέλη του και αναντικατάστατο στοιχείο για τη σωστή λειτουργία ενός συνδικαλιστικού σωματείου. Δεν μπορεί να αποτελέσει σε καμία περίπτωση δικαιολογία το ότι υπήρξαν τους τελευταίους μήνες αλλεπάλληλες αλλαγές στο πρόσωπο του προέδρου του Συλλόγου που δεν επέτρεψαν δήθεν την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ. Όλοι οι συγκεκριμένοι που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στο πόστο του προέδρου αποτελούν μέλη της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» και το γαϊτανάκι παραιτήσεων και αλλαγών δεν συνιστά εμπόδιο στη στοιχειώδη ομαλή λειτουργία του Συλλόγου. Ο καθένας τους γνωρίζει άμεσα τα πεπραγμένα των προκατόχων του. Το ίδιο συμβαίνει και για εκλεγμένους που έχουν περάσει από διάφορες υπεύθυνες θέσεις του προεδρείου τα τελευταία χρόνια: ταμίας, αναπληρωτής ταμίας, αναπληρωτής γραμματέας. Όλοι τους έχουν συλλογική ευθύνη ως παράταξη για την ομαλή λειτουργία του Συλλόγου.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους τους Δήμους να απαιτήσουν από τα μέλη του προεδρείου να φέρουν άμεσα, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., έναν πλήρη έλεγχο για την διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου. Για να μπορέσουν τα σωματεία να λειτουργήσουν ως κάστρα υπεράσπισης των συμφερόντων μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και δημάρχους, πρέπει να λειτουργούν με όρους δημοκρατίας, συλλογικότητας, πλήρους οικονομικής διαφάνειας και συνεχούς ενημέρωσης των μελών τους για όλα τα ζητήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.