Διάλεξη του Θ. Ρακόπουλου στο ΙΑΚΑ

Διάλεξη του Θοδωρή Ρακόπουλου (Αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Όσλο) με θέμα: “Πρωτόκολλα”, “καταπιστεύματα”, και ιστορίες πλούτου: Εθνογραφία θεωριών συνωμοσίας στη Θεσσαλονίκη (“Protocols”, “funds”, and histories of wealth: Ethnography of conspiracy theories in Salonica), θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολυμέσων του τμήματος ΙΑΚΑ, 6ος ορ. Με ώρα έναρξης στις18:30.

Περίληψη: Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι εναλλακτικοί τρόποι ανάγνωσης της πραγματικότητας που δεν έχουν επιστημική διάσταση. Η τροπικότητά τους στην Ελλάδα, και ειδικά την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, είναι διαπιστωμένη. Η διάλεξη αυτή διερευνά την έννοια θεωρία συνωμοσίας ως μοντέλο γνώσης, μέσα από εθνογραφική συζήτηση αφηγήσεων για “λεφτά”, “κεφάλαιο” και “πλούτο”.

Ο Θοδωρής Ρακόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο του Όσλο. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικά με τον συνεργατισμό, την μαφία, και την έννοια της αλληλεγγύης, το βιβλίο From Clans to Co-ops: Confiscated Mafia Land in Sicily, και σύντομα τον τόμο Τhe Global Life of Austerity (και τα δύο από τον εκδοτικό οίκο Berghahn).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.