Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αστυφυλάκων Θεσσαλονίκης έχουν παραπεμφθεί οι έξι αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βασανισμό του Βασίλειου Μάγγου, σύμφωνα με διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία αποκαλύπτει σε ανάρτησή του ο πατέρας του Βασίλη, Γιάννης Μάγγος.
Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, οι έξι αστυνομικοί παραπέμπονται για την πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία των βασανιστηρίων και τρεις ακόμη κατηγορίες. Η παραπομπή αφορά την υπηρεσιακή διαδικασία και αποτελεί ξεχωριστή εξέλιξη από την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Μάγγος επισημαίνει ότι σύμφωνα με πρόσφατη ψυχιατρική γνωμοδότηση από πραγματογνώμονα που όρισε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος ανάμεσα στα βασανιστήρια που υπέστη ο Βασίλης Μάγγος και στο θάνατό του.
Σύμφωνα με τον κ. Μάγγο πιθανώς αύριο, Σάββατο να υπάρχει και η έκδοση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας για τους 6 κατηγορούμενους.


































