Διήμερη εκδήλωση στο Χορευτό και τη Ζαγορά για τον ποινή Γ. Δροσίνη

Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου διοργανώνει την πρώτη φετινή της εκδήλωση – αφιέρωμα στον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη, ο οποίος είχε συνδεθεί στενά με το Χορευτό και η ανάμνησή του επιβιώνει ακόμη, ζωηρή, στην περιοχή.
Στις 5 Ιουλίου, Παρασκευή, το απόγευμα θα διεξαχθεί ημερίδα στο Χορευτό (πλατεία Δροσίνη) με ομιλητές τους κ.κ. ομοτ. καθ. ΕΜΠ Νίκο Μαρκάτο και καθηγητή ΑΠΘ Λάμπρο Βαρελά. Στις 6 Ιουλίου, Σάββατο, θα εγκαινιαστεί έκθεση στη Ζαγορά (Βιβλιοθηκη).
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται, κατά βάση, με τον σύλλογο “Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη”, στους εκπροσώπους του οποίου ανήκει πραγματικά έπαινος.

Συνδιοργανωτές είναι επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς που διαθέτει τον χώρο της για την έκθεση. Η Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πηλίου ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αννα – Μαρία Παπαδημητρίου, τον Δήμαρχο κ. Κώστα Καραγεωργίου και την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κ. Ειρήνη Αναγνώστου, τους ομιλητές την ζωγράφο και μέλος της Κατερίνα Κασσαβέτη για την συμμετοχή της στην ἐκθεση και τις κυρίες Μαυρικάκη και Ψαθά για την συμμετοχή τους στην ημερίδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.