Διήμερο αυτοδιαχείρισης της άρδευσης στο Πήλιο

Σαββατοκύριακο αυτοδιαχείρισης της άρδευσης θα είναι σήμερα και αύριο για τη Δράκεια, τις Σταγιάτες και τον Άγιο Γεώργιο Ανακασιάς. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κάτοικοι και αλληλέγγυοι θα αποκαταστήσουν τα αυλάκια άρδευσης τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα. Οι ζημιές ιδιαίτερα στα δύο πρώτα χωριά είναι εκτεταμένες λόγω κατολισθήσεων και πτώσης δέντρων και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για να μπει το νερό στο αυλάκι έγκαιρα την τρέχουσα αρδευτική περίοδο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συντριπτική πλειοψηφία των χωριών που ανήκουν στον δήμο Βόλου, αποφάσισαν από την Άνοιξη του 2015 να αυτοδιαχειριστούν το πότισμα των χωραφιών και των κήπων τους ως απάντηση στην απόφαση για μεταφορά της διαχείρισης της άρδευσης από τον δήμο και τις κοινότητες στην ΔΕΥΑΜΒ, παράνομα και χωρίς διαβούλευση.
Οι κάτοικοι διαμηνύουν ότι ο αγώνας των χωριών ενάντια στη επιχειρούμενη πολιτική του ξεπουλήματος της άρδευσης συνεχίζεται και αποτελεί αντικείμενο ζωηρού ενδιαφέροντος για τα κινήματα που αγωνίζονται για την προστασία του νερού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.