Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μας πονάει η Κρατική αχαριστία»

Νέος Πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, π. Διονυσίου Χαϊκάλη, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην Χειροτονία συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί από τις Ιερές Μητροπόλεις Ηλείας, Κορίνθου, Φωκίδος και Δημητριάδος και μεγάλο πλήθος πιστών.
Όπως έγινε γνωστό από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, «στην πατρική του προσλαλιά προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι «η χειροτονία ενός νέου ανθρώπου συνιστά την ζωντανή παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην ζωή της Εκκλησίας. Στους καιρούς, μάλιστα, της εκκοσμίκευσης, της άρνησης και της αντιφατικότητας σαν κι αυτούς που ζούμε, είναι αληθινό θαύμα. Αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία δεν είναι για το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως κάποιοι επιθυμούν, αλλά αναδεικνύεται διαρκώς φιλόστοργη μητέρα. Οι Κληρικοί της δε, έχουν το ιδιαίτερο χάρισμα να τελεσιουργούν τα Μυστήρια, να ενώνουν τους πιστούς με τον Χριστό και μεταξύ τους…». Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην μεταφύτευση του π. Διονυσίου, από την γενέτειρά του Πελοπόννησο και την ένταξή του στην τοπική Εκκλησία και κοινωνία, «που αποδεικνύει ότι η Εκκλησία είναι μία και ένας ο Χριστός». Εξήρε, επίσης, το γεγονός ότι ο νέος Πρεσβύτερος εισήχθη στον ιερό κλήρο, χωρίς καμία οικονομική διασφάλιση, επαίνεσε την αποφασιστικότητα και σταθερότητα του ιδίου και της Πρεσβυτέρας του και μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ιερέα Μητρόπολή μας για την ενίσχυση των άμισθων Κληρικών μας.
Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε, στην συνέχεια, ότι «ο λαός μας ξέρει πολύ καλά τί είναι οι ποιμένες του και θέλει την δική μας καθαρότητα και ανιδιοτέλεια, την αυτοπροσφορά και θυσία μας, θέλει να βλέπει τα έργα της αληθινής και ουσιαστικής μας αγάπης. Υπάρχουν, όμως και οι άλλοι, που λοιδορούν, που περιφρονούν κι ενώ γνωρίζουν τί σημαίνει Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, προσπαθούν με χαρακτηριστική εμμονή να Την αποδυναμώσουν. Ξεχνούν ότι η Εκκλησία προϋπήρχε αυτού του Κράτους. Πάνω στα δικά της θεμέλια στηρίχθηκε αυτό το Κράτος. Αυτό που κράτησε το Γένος όρθιο ήταν η Ορθόδοξη πίστη, ο Χριστός και η Εκκλησία, αυτό που μας ξεχωρίζει μέχρι σήμερα… Σε τούτην την τόσο κρίσιμη στιγμή, όμως, διαπιστώνουμε, με λύπη, την αχαριστία, την πολεμική και την περιφρόνηση. Όταν, μάλιστα, αυτό γίνεται συστηματικά από την κρατική εξουσία, πονάει όλον τον λαό μας. Όταν περιφρονούνται οι Ιερείς μας, που προέρχονται από τις ποιο φτωχές οικογένειες και εργάζονται για την συνοχή του λαού μας, πονάει πολύ περισσότερο. Ο λαός μας, όμως, γνωρίζει ποιος είναι ο ιερός Κλήρος του και θα τον υπερασπιστούν και πάλι».
Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του με πατρικές ευχές στον νέο Πρεσβύτερο, επί τη αναλήψει της εφημεριακής, πλέον, διακονίας του στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.