Πεπεισμένος ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν πια τελειώσει και ότι η επόμενη ημέρα θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ κ. Δημήτρης Τσιμπανάκος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Ο κ. Τσιμπανάκος υπογράμμισε πως δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα για το σύστημα Μητσοτάκη και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλαν εγκαίρως πρώτοι τα ζητήματα που αφορούν στη δικιά του προοπτική και συμβολή στις εκλογές του Μαΐου
Ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ σχολίασε εκτενώς τη συνέντευξη του προέδρου του κόμματος στη δημόσια τηλεόραση επισημαίνοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ένα πλαίσιο ως όφειλε, για το πως θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ με γνώμονα ότι οι πρώτες εκλογές είναι οι σημαντικότερες και πως το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται στα πράγματα.
«Κατά την άποψή μας οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν τελειώσει και έχουν αποτύχει, πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή. Αυτό ήταν που ήθελε να πει ο Νίκος Ανδρουλάκης και έβαλε στο τραπέζι συγκεκριμένα πράγματα. Μίλησε για ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ, διότι εάν δεν έχεις τη νομιμοποίηση του κόσμου πώς εσύ μοιράζεις καρέκλες και ποιός είσαι εσύ για να μοιράζεις καρέκλες και ουσιαστικά βάζουμε το ίδιο ερώτημα στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Γιατί αυτή η πρεμούρα η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ ασχολούνται όλη την ώρα με αυτό; Ας μας πουν τι θα κάνουν αυτοί», επεσήμανε ο κ. Τσιμπανάκος.
Το ΠΑΣΟΚ το μοναδικό κόμμα που έχει ανεβασμένα ποσοστά
Σύμφωνα με τον κ. Τσιμπανάκο, ο Νίκος Ανδρουλάκης έβαλε εγκαίρως, πρώτος τα ζητήματα που αφορούν στη δικιά του προοπτική και τη δικιά του συμβολή σε αυτές τις εκλογές του Μαΐου. Αντίστοιχα, όπως επεσήμανε οφείλει και ο κ. Μητσοτάκης να πει, να εξηγήσει εάν ακόμα κατά την άποψή του δεν τον ενδιαφέρουν οι πρώτες εκλογές, εάν πιστεύει ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία εάν αυτό εξυπηρετεί τα ζητήματα των πολιτών, να αναλύσει το πλαίσιό του. Αντίστοιχα και ο κ. Τσίπρας να βγει να πει εάν πιστεύει ότι θα είναι πρώτος και να συνεχίσει να λέει ότι σε οποιεσδήποτε συνθήκες θα πρέπει να είναι αυτός ο Πρωθυπουργός της χώρας, με οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
«Εγώ βλέπω ένα ΠΑΣΟΚ να είναι το μοναδικό κόμμα σε σχέση με το 2019 που να έχει ανεβασμένα ποσοστά και να βλέπω τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις να έχει χάσει 25% της δύναμής της από το 2019 κι άλλο 20% να έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ζητούμενο για μας δεν είναι να αναδείξουμε το ποια είναι η τάση. Το ζητούμενο είναι έγκαιρα, ακόμη και σε ένα περιβάλλον που μπορεί να συμφέρει ένα κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι τρίτο στις δημοσκοπήσεις κι έχει ακόμη περιθώρια ανόδου να βάλει το πλαίσιο για το πως θα είναι πραγματικά χρήσιμο και με το πρόγραμμά του, που το έχουμε αναδείξει πολλές φορές», είπε ο ίδιος.
Συμπλήρωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας αρχηγός που είναι νέος στην ηγεσία μιας παράταξης σε σχέση με τους υπόλοιπους, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα και μάλιστα , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας είναι 15 χρόνια στο τιμόνι ενός κόμματος , αλλά είναι ο μοναδικός που βγήκε και εξήγησε για το πως θα είναι χρήσιμος την επόμενη ημέρα. Ερωτηθείς ο κ. Τσιμπανάκος γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι προσκλήθηκε δύο φορές ο ίδιος απάντησε ότι « εάν αμφισβητείται ο κ. Ανδρουλάκης και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τους πολιτικούς αρχηγούς ας πάρει ο κ. Μητσοτάκης τον ανιψιό του και ας δώσει την κασέτα που μας παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα. Την ώρα που ήθελε να μας γνωρίσει , μας ήξερε πολύ καλά, είτε αυτό αφορούσε στις προθέσεις του αρχηγού του κόμματος για την επόμενη ημέρα, είτε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν σε τέτοιο επίπεδο και μάλλον δείχνει την κατάσταση στη οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή γιατί έχουν χάσει το αφήγημά τους. Ενώ μας κατηγορούσαν ότι δεν έχουμε αφήγημα, νομίζω αυτή τη στιγμή η έλλειψη αφηγήματος είναι σε αυτούς που βασίστηκαν στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις και πια αυτές έχουν τελειώσει».
Τέσσερις προϋποθέσεις και σαφές πλαίσιο με προαπαιτούμενα τα πολιτικές συγκλίσεις και συμφωνίες
Όπως τόνισε ο κ. Τσιμπανάκος, το ΠΑΣΟΚ θέτει τέσσερις συνολικά προϋποθέσεις, για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου, τον επανασχεδιασμό και ενίσχυση όλων των δημόσιων υποδομών, όχι μόνο στις μεταφορές, αλλά και στην υγεία και παιδεία, ένα σαφές πλαίσιο με προαπαιτούμενο πολιτικών συγκλίσεων και προγραμματικών συμφωνιών που θα κατατεθούν ανοιχτά και δημόσια από το ΠΑΣΟΚ στη σωστή στιγμή, ενώ υπογράμμισε και την σημασία στο να υπάρχουν πρόσωπα με αξιοπιστία.
« Αυτοί που παρακολουθούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και όχι μόνο, δεν διαθέτουν αξιοπιστία, όπως και αυτοί που κατά την άποψή μας θέλουν να έχουν λογικές ελέγχου των αρμών της εξουσίας και έχουν διχαστικές και ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις», είπε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση επεσήμανε ότι από τη μια μεριά λέει για αριστεία και επιτελικό κράτος, στην πραγματικότητα μια κλειστή ομάδα αποφασίζει ελέγχει, καθοδηγεί τα πάντα. «Ό,τι και να κάνει αυτό το σύστημα Μητσοτάκη, τα φώτα πρέπει να πέσουν πάνω του και να μας εξηγήσουν αυτοί τι θέλουν την επόμενη ημέρα. Κατά την άποψή μου δεν θα υπάρχει επόμενη ημέρα γι’ αυτούς», υπογράμμισε.
Φέρνουν τις τελευταίες εβδομάδες της διακυβέρνησής τους δαιδαλώδη νομοσχέδια
Ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ αναφέρθηκε και στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και στις φωνές που κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση του νερού μέσα από τις διατάξεις του.
«Δεν μου αρέσει και ως νέος άνθρωπος και ως πολιτικός που ευελπιστεί να είναι αντιπρόσωπος των πολιτών στο Κοινοβούλιο, να βλέπω τις κυβερνήσεις ουσιαστικά να κινούνται τις τελευταίες εβδομάδες διακυβέρνησής τους και να φέρνουν τέτοια νομοσχέδια με τόσα δαιδαλώδη άρθρα και σύνθετο περιεχόμενο με τη σκοπιμότητα να αιωρείται και τα ερωτηματικά να είναι τεράστια», τόνισε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η μετονομασία της ΡΑΕ για να μπορεί να υπάρχει και η διαχείριση του νερού γεννά δίκαια ερωτηματικά απ’ όλες τις μεριές και υπάρχει ανησυχία ότι είναι μια κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το νερό είναι το θέμα που θα αφορά την κοινωνία την επόμενη δεκαετία και θα πρέπει να τεθεί σοβαρά και ουσιαστικά στο τραπέζι. «Θα έπρεπε να δούμε και να μελετήσουμε τις τεράστιες απώλειες στο νερό, που ενημερώθηκα πως είναι 20%, και προτάσεις για πως συγκεκριμένα θα χρηματοδοτήσουμε, τα σχέδια που θα κάνουμε ώστε στην επόμενη δεκαετία να είναι περισσότερο το νερό, ποιοτικότερο και με περιβαλλοντικά καλό αποτύπωμα», είπε ο κ. Τσιμπανάκος υπογραμμίζοντας πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν θα πρέπει να λογίζεται ως εμπόρευμα.
Να γίνει συζήτηση στον Δήμο Βόλου για το LNG
Τέλος, ο κ. Τσιμπανάκος μίλησε και για ένα θέμα που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και δεν είναι άλλο από την επικείμενη επένδυση πλωτής μονάδας υγροποιημένου αερίου στον Παγασητικό, στην περιοχή της Κριθαριάς.
Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε εάν θα πρέπει ο Δήμος Βόλου να εκφέρει άποψη επί του ζητήματος, λέγοντας πως «τα δημοτικά συμβούλια είναι η φωνή των δημοτών. Τεχνοκρατικά προφανώς και το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να αποφασίσει, δεν κάνει τις μελέτες περιβαλλοντικών όρων, δεν συγκεντρώνει δικαιολογητικά, δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην αδειοδότηση. Όμως για ένα τέτοιο ζήτημα και τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον και στους πολίτες δεν μπορεί ένα ΔΣ να λέει ότι δεν το συζητάω» και συμπλήρωσε πως και οι επιστημονικοί φορείς της πόλης έχουν πάρει θέση για το εν λόγω ζήτημα.
Υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει συζήτηση στον Δήμο Βόλου και με την παρουσία των επιστημόνων, όχι σε επίπεδο αντιπαράθεσης, αλλά γιατί ο πολίτης πρέπει να ενημερωθεί. «Εγώ καταλαβαίνω ότι η κεντρική εξουσία έχει στα χέρια της τα κλειδιά των αποφάσεων. Όμως, εγώ έχω ακούσει το ΠΑΣΟΚ να παίρνει θέση για το ζήτημα, ενδεχομένως κι άλλες δυνάμεις που βρίσκονται εκτός κυβέρνησης το έχουν κάνει. Η ΝΔ το έχει κάνει; Το έχουν κάνει όλα τα στελέχη; Ο αρμόδιος Υπουργός τι έχει κάνει; Γιατί περιλαμβάνει σε δηλώσεις του τον Βόλο ως κάτι δεδομένο ότι θα συμβεί. Για μένα η συζήτηση δεν έβλαψε κανέναν. Να γίνει για να δούμε και τι θα πει καθένας», κατέληξε ο κ. Τσιμπανάκος.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου





























