Δήμος Ν. Πηλίου: Εξετάζει να κινηθεί δικαστικά κατά ΠΑΚΟΕ

Ζητήθηκαν νέες μετρήσεις από τη Διεύθυνση Υγείας της Κορώπης

Να κινηθεί δικαστικά κατά του Πανελλαδικού Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, εξετάζει ο Δήμος Ν. Πηλίου, με αφορμή μετρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τις οποίες η Κορώπη (Μπούφα) είναι ακατάλληλη για κολύμπι, λόγω μικροβιακής επιβάρυνσης. Ο Δήμος ζήτησε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας να κάνει νέα μετρήσεις στην ακτή και θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη απαντά ότι όλες οι επίσημες μετρήσεις, δημοσίων πιστοποιημένων φορέων, όπως είναι η Διεύθυνση Υγείας, καταδεικνύουν ότι όλες οι παραλίες της Μαγνησίας είναι απόλυτα κατάλληλες για κολύμβηση.

Κατηγορηματικός ως προς αυτό είναι και δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Νικόλαος Φορτούνας, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ πως ούτε στην Κορώπη, ούτε σε οποιαδήποτε άλλη παραλία του Δήμου, υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο του ΠΑΚΟΕ.
«Υπάρχουν επίσημες μετρήσεις, πιστοποιημένων φορέων. Δεν είναι δυνατόν, ο καθένας να παίρνει δείγματα και να τα αναλύει, άγνωστο πού και με υπό ποιες συνθήκες και προδιαγραφές», τόνισε ο κ. Φορτούνας, προσθέτοντας πως, αν όντως, το ΠΑΚΟΕ πήγε στην περιοχή και πήρε δείγματα, θα όφειλε να έχει έρθει σε επαφή με τη δημοτική Αρχή.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε πάντως, το θέμα και προκειμένου να αποκατασταθεί η δυσφήμιση που έχει υποστεί η περιοχή, καταμεσής της τουριστικής περιόδου, ο κ. Φορτούνας αναμένεται να ζητήσει από τη Διεύθυνση Υγείας να προχωρήσει σε νέες μετρήσεις στην Κορώπη, που – σημειωτέον – είναι μιας από τις παραλίες της Μαγνησίας που βραβεύτηκε με «Γαλάζια Σημαία».

Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή, και δεν αποκλείεται ο Δήμος να κινηθεί και δικαστικά ως προς την υπόθεση.
Να σημειωθεί ότι ανάλογες αντιδράσεις γύρω από μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, έχουν προκληθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου ήδη, Δήμοι έχουν κινηθεί δικαστικά, ενώ ζητούν να υπάρξει παρέμβαση και των Περιφερειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.