Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών

Ενίσχυση καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων

Δέσμη μέτρων για την αναχαίτιση και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού έλαβε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, όπου αναστέλλει, μεταξύ άλλων την εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, εντατικοποιεί τον καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων και επιβάλλει την απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, από τους χώρους συναλλαγής κοινού.
Ειδικότερα, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου αποφάσισε να εφαρμόσει τα παρακάτω μέτρα έως και τις 27 Μαρτίου, για την προστασία των εργαζομένων και του κοινού.
Αναλυτικά:
Αναστέλλεται η εξυπηρέτηση του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου, μέχρι και 27-3-2020. Οι πολίτες μπορούν να ζητούν την εξυπηρέτησή τους ηλεκτρονικά και να λαμβάνουν με τον ίδιο τρόπο τα αιτούμενα έγγραφα. Με αυτοπρόσωπη παρουσία πολιτών θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις.
Συνιστάται σε όλους τους πολίτες η χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας.
Επιβάλλεται η απομάκρυνση όλων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, από τους χώρους συναλλαγής κοινού και αν εάν αυτό δεν είναι δυνατό χωροταξικά, απομακρύνονται υποχρεωτικά από την υπηρεσία τους μέχρι 27-3-2020, με βεβαίωση του οικείου προϊσταμένου τους και συνυπογραφή του οικείου Διευθυντή
Ενισχύεται το πρόγραμμα καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό και των καθαριστριών των σχολικών μονάδων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, που παραμένουν κλειστές έως και 24-3-2020 και επιβάλλεται η παρουσία καθαριστριών στις υπηρεσίες, τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, όσον και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, για τον συστηματικό καθαρισμό των χώρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.