Δημοτικό Κυνοκομείο ζητά η Τοπική Κοινότητα Πτελεού

φωτο αρχείου

Το αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού για ίδρυση Δημοτικού Κυνοκομείου μεταφέρουν οι κάτοικοι με έγγραφο προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Ήδη για το θέμα των αδέσποτων σκυλιών συγκεντρώθηκαν 30 υπογραφές κατοίκων που ζητούν να γίνει συζήτηση για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τη Δευτέρα 25/2/2019 πραγματοποιήθηκε στον Πτελεό συγκέντρωση – συζήτηση κατοίκων του, με θέμα τα αδέσποτα σκυλιά.Τα αδέσποτα σκυλιά μέσα στον Πτελεό και στις παραλίες του (Πηγάδι, Λεύκη, Λειχούρα) σήμερα ξεπερνούν τα 100. Υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αγελοποίησης, επίθεσης σε ανθρώπους και άλλα ζώα αφού η εθελοντική τροφοδοσία από κατοίκους δεν μπορεί να είναι ούτε συστηματική ούτε για όλα τα ζώα. Υπάρχουν πολλά μικρά ζώα (όσα ζουν μετά τα τελευταία κρύα) γιατί τα μεγάλα ζώα δεν είναι στειρωμένα. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα καταστήματα στην παραλία, το οποίο θα επιταθεί το Πάσχα και το καλοκαίρι. Συχνή πλέον είναι και η αποτρόπαιη εικόνα νεκρών ζώων από φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι.

Οι κάτοικοι τονίζουν ότι ο Δήμος, που έχει την ευθύνη πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και ζητούν να δημιουργηθεί άμεσα Δημοτικό Κυνοκομείο, όπως ορίζει η νομοθεσία και με χρηματοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη δημιουργεί άμεσα δομή στο Δήμο που θα καταγράφει τα αδέσποτα, θα τα περισυλλέγει για εμβολιασμό, αποπαρασίτωση, στείρωση και ηλεκτρονική σήμανση, καθώς και την μεταφορά τους σε συνεργαζόμενα κτηνιατρεία και καταφύγια.

Μέχρι τη δημιουργία του κυνοκομείου οι κάτοικοι ζητούν από τον Δήμο να αναζητήσει λύσεις – συνεργασία με όμορους Δήμους, που έχουν δομές ή την Περιφέρεια κλπ. και, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του Νομού και την Ομοσπονδία τους, να αναζητήσει ένταξη σε πρόγραμμα μαζικής στείρωσης από οργανωμένες ομάδες, οι οποίες δρουν σχετικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.