«Διομήδης»: Πως θα συνεχιστεί ο καιρός στη Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Το μεσημέρι της Παρασκευής χιονοπτώσεις και χαμηλότερα…

Ο “Διομήδης” «χτυπά» τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την περιοχή και τις επόμενες ημέρες ενώ για σήμερα, Τετάρτη προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).
Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας θα «κυλήσει» με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ την Παρασκευή θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Αύριο Πέμπτη αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και συγκεκριμένα στα νοτιοανατολικά του Νομού Μαγνησίας, όπως Σούρπη και Αλμυρό, ενώ θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά. Θα υπάρχουν, όμως, και διαστήματα βελτιωμένα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμαίνεται από τους 1.0°C έως και τους 6.0°C.
Μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής θα σημειωθούν χιονοπτώσεις οι οποίες θα «κατέβουν» και χαμηλότερα, προς τα πεδινά. Αναλυτικά και σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, όπως στα 500 με 600 μ. και κυρίως στο Πήλιο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως ισχυροί με την θερμοκρασία στον Βόλο να «πέφτει» κι άλλο και να κυμαίνεται από τους -1.0°C έως τους 6.0°C.
Το Σάββατο τα φαινόμενα εξασθενούν και ο καιρός βελτιώνεται. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ηλιοφάνειες με χαμηλή όμως θερμοκρασία και πολύ κρύο. Η ελάχιστη θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου θα είναι στους -2 °C ενώ η μέγιστη στους 4°C. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη οι ίδιες καιρικές συνθήκες με τις αντίστοιχες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις θα διατηρηθούν και την Κυριακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.