Δωρεάν παραμονή καρκινοπαθών και χρόνιων ασθενών στα ξενοδοχεία του Βόλου

Ο «Φάρος Σκοπέλου» ευχαριστεί την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Δημόσια ευχαριστώ λέει  ο «Φάρος Σκοπέλου» στην Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, καθώς υπήρξε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Συλλόγου Υποστήριξης χρόνιων ασθενών, που φιλοξενήθηκαν δωρεάν σε ξενοδοχεία του Βόλου, μετακινούμενοι από τις Σποράδες για να υποβληθούν στις θεραπείες τους.

Με επιστολή του ο Φάρος Σκοπέλου ευχαριστεί την Ένωση και τονίζει πως η έλλειψη εξειδικευμένων ιατρικών και ψυχοκοινωνικών φορέων σε συνδυασμό με την απουσία συχνής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας αλλά και το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτήριων, επιβαρύνει σημαντικά τους χρόνιους ασθενείς των νησιών των Β. Σποράδων, αλλά και τις οικογένειες τους.

Σημειώνεται ότι ο «Φάρος Σκοπέλου» είναι ο μοναδικός στα νησιά των Βόρειων Σποράδων μη κερδοσκοπικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να υποστηρίξει καρκινοπαθείς και χρόνια νοσούντες ασθενείς καθώς και τους φροντιστές τους.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του προς την Ένωση Ξενοδόχων «οι ανάγκες των ασθενών στο νησί της Σκοπέλου είναι υπαρκτές και αυξημένες, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη διαβίωση σε ένα νησί, αφετέρου η ίδια η φύση του καρκίνου αλλά και άλλων χρόνιων ασθενειών- απειλητικών για τη ζωή- καθιστά αναγκαία για τους ασθενείς τη συνεχή και εξειδικευμένη φροντίδα σε επίπεδο σωματικό και ψυχοκοινωνικό, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειες τους, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν διάφορα ζητήματα φροντίδας και κάλυψης πρακτικών αναγκών που προκύπτουν λόγω της ασθένειας.

Η έλλειψη εξειδικευμένων ιατρικών και ψυχοκοινωνικών φορέων σε συνδυασμό με την απουσία συχνής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας με την ηπειρωτική Ελλάδα, κυρίως τους χειμερινούς μήνες καθώς και το αυξημένο κόστος ακτοπλοϊκών εισιτηρίων αποτελούν έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα στην πρόσβαση και στη διαχείριση των συμπτωμάτων των ασθενών», ενώ από τους βασικούς στόχους του συλλόγου για το 2024 αποτελεί η δημιουργία και εδραίωση μιας ομάδας επαγγελματιών υγείας , οι οποίοι θα παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο της ανακουφιστικής φροντίδας.

Τονίζεται τέλος, ότι ο Σύλλογος λόγω του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στηρίζεται αποκλειστικά & μόνο από δωρεές, με τη σύμπραξη των πολιτών να είναι ένα πολύτιμο εφόδιο, ώστε να συνεχίσει ο Φάρος να φωτίζει με τη δέσμη του τις ζωές των ασθενών και των φροντιστών τους.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.