Δραστηριότητες της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων

Του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας – Βόλου

Με αφορμή την Ημέρα Σκέψεως (γενέθλια του ιδρυτή 22 Φεβρουαρίου 1857), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας – Βόλου πραγματοποίησε τρις δραστηριότητες.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, που υπογράφει ο Ιωάννης Λαδόπουλος Αρχηγός Ε.Π.Π. «πρώτη εθελοντική πράξη αιμοδοσίας, δεύτερη συγκέντρωση τροφίμων, που διοργάνωσαν οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας και τρίτη κοινή εκδήλωση με το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Ιωνίας για τον εορτασμό της Ημέρας Σκέψεως.
Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε στα παιδιά σας, ηλικίας από 7 έως 18 ετών, μοναδικές εμπειρίες, σας προτείνουμε να έρθετε κοντά μας στον Προσκοπισμό. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα 24210 60002 και 693 700 5336. Επιπλέον, αν είστε άνω των 30 ετών και θέλετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, μπορείτε να έρθετε μαζί μας στο τηλέφωνο 694 770 7417. Σας περιμένουμε! Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στην περιοχή Ικονίου με Μ. Αλεξάνδρου, κάτω από το γήπεδο της Νίκης. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε και να μοιραστούμε αυτές τις υπέροχες εμπειρίες!
Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Υoutube: epp3osap – Facebook: epp3osap epp3osap.blogspot.com – Instagram: @epp3osap – E-mail: [email protected]
Από την καρδιά της Ν. Ιωνίας, όπου οι αιθέρες γεμίζουν με το πνεύμα της περιπέτειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, οι Παλαιοί Πρόσκοποι Στις 22 Φεβρουαρίου 2024, “Ημέρα Σκέψης” στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, έδωσαν ένα μέρος του εαυτού τους, το αίμα τους, σε μια εθελοντική πράξη αιμοδοσίας που διοργάνωσαν οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας.
Αυτή η πράξη, μικρή στην εμβέλεια αλλά τεράστια στη σημασία, αντανακλά το όραμα και την αφοσίωση που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, ο Προσκοπισμός, μια κίνηση που γεννήθηκε από την επιθυμία για ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, έχει μετατραπεί σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανάπτυξης. Η αφοσίωση στις αρχές του, όπως η εν συναίσθηση, η αλληλεγγύη και η αυτοθυσία, μας οδηγεί σε μια διαρκή αναζήτηση του αληθινού νοήματος της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης.
Η 2η δράση στις 24 Φεβρουαρίου 2024, τα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ, τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Βαθμοφόροι από το 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ – ΒΟΛΟΥ, συναντήθηκαν σε μια κοινή δράση έξω από ένα κατάστημα τροφίμων, όχι μόνο για να συλλέξουν αγαθά, αλλά για να διαδώσουν ένα μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς. Με την πράξη τους αυτή κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από δέκα καροτσάκια τροφίμων.
Η φιλοσοφία που διαπνέει αυτή την πράξη είναι βαθιά ριζωμένη στην καρδιά της Προσκοπικής κίνησης: να είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτή η συνειδητή επιλογή να στηρίξουμε τον άλλον είναι η έκφραση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινής μας ταυτότητας. Μέσα από τέτοιες δράσεις, ανακαλύπτουμε ότι η πραγματική ευτυχία δεν βρίσκεται στο να έχουμε, αλλά στο να μοιραζόμαστε, και ότι η πιο δυνατή σύνδεση μεταξύ μας είναι η αγάπη και η φροντίδα για τον συνάνθρωπο. Αυτή η συνειδητοποίηση και η αγάπη είναι οι πυλώνες που στηρίζουν τη γέφυρα μεταξύ των ανθρώπων, και μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, η γέφυρα αυτή γίνεται πιο ανθεκτική και πιο φωτεινή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μας βοήθησαν και ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια…
Μέσα από τέτοιες πράξεις, οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας αποδεικνύουν ότι η αληθινή αξία βρίσκεται στο να δίνουμε και όχι μόνο στο να λαμβάνουμε!!!
3η δράση η Ένωση Παλαιών Προσκόπων 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ν. Ιωνίας – Βόλου και το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Ιωνίας, που με την κοινή τους εκδήλωση, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, στην εστία των Οδηγών, αναδεικνύουν την αξία της συνειδητής συμμετοχής στην κοινωνία. Εκεί, όπου οι αναμνήσεις συναντούν τα όνειρα, πραγματοποίησαν μια εκδήλωση γεμάτη νόημα και σκοπό, για τον εορτασμό της Ημέρας Σκέψεως.
Ο Λόρδος Μπέιντεν-Πάουελ, μέσα από το όραμα και την αφοσίωσή του στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων, δημιούργησε μια κίνηση που έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η αφοσίωσή του στις αρχές του Προσκοπισμού μας οδήγησε σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανάπτυξης, όπου η αυτογνωσία δεν είναι μόνο η ανακάλυψη του εαυτού, αλλά και η ανακάλυψη του ρόλου μας στον κόσμο.
Σήμερα, ας αναλάβουμε την ευθύνη μας να αλλάξουμε τον κόσμο, να συνεχίσουμε το έργο του Ιδρυτή μας, να εμπνέουμε τους νέους Προσκόπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να οπλιστούν με εργαλεία χρήσιμα για την ζωή τους, να ενδυναμώσουν τους εαυτούς τους, να αγαπούν τον συνάνθρωπο τους και να γίνουν πολίτες του κόσμου με αξίες. Ας αναγνωρίσουμε ότι κάθε πράξη αυτογνωσίας και ανάπτυξης είναι ένα βήμα προς την ενσάρκωση της φιλοσοφίας του Προσκοπισμού, μιας φιλοσοφίας που ενθαρρύνει την αρμονία με τον εαυτό μας και τον κόσμο. Ας είμαστε οι αλλαγές που επιθυμούμε να δούμε, ας είμαστε οι οδηγοί στο ταξίδι αυτό της ανθρωπότητας. Μέσα από την Ημέρα Σκέψεως, ας ανακαλύψουμε τη δύναμη της σκέψης και της προσφοράς, ας γίνουμε οι αλλαγές που επιθυμούμε να δούμε στον κόσμο.
Τέλος, ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Περάσαμε πολύ όμορφα και, κατά κοινή ομολογία όλων, η εμπειρία ήταν αξέχαστη. Ευελπιστούμε για την συνέχιση της συνεργασίας, καθώς η κοινή μας πορεία είναι γεμάτη δυνατότητες και νέες προοπτικές. Με την ίδια πνευματικότητα και τον ίδιο ζήλο, ας προχωρήσουμε μαζί σε νέες περιπέτειες, αναζητώντας τρόπους να εμπλουτίσουμε την τοπική κοινωνία και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη των νέων. Η συνεργασία μας είναι ένας φάρος ελπίδας, που φωτίζει το μονοπάτι για ένα λαμπρότερο αύριο. Ευχαριστούμε και πάλι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.