Έχουν αφήσει τουριστικό χωριό του Πηλίου χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ… επί 4 μήνες!

«Η καθημερινότητα αντιμετωπίστηκε, έγιναν κάποια έργα, ενώ κάποια άλλα δεν έγιναν…»

Χωρίς τηλέφωνα βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες, από την κακοκαιρία Daniel ο Άγιος Λαυρέντιος, διότι το αναλογικό καλώδιο που πήγαινε από τη Δράκεια στο χωριό, κόπηκε από τις φερτές ύλες!

Στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, μίλησε ο Γιάννης Αγαπητός τοπικός σύμβουλος Αγίου Λαυρεντίου, ο οποίος τόνισε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, το χωριό είναι χωρίς σταθερά τηλέφωνα και ίντερνετ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κάτοικοι, καταστηματάρχες και επαγγελματίες, που δεν έχουν POS και μάλιστα ετοιμάζονται να καταθέσουν εξώδικο.

Ο τοπικός σύμβουλος, ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και κάτοικοι του χωριού, απευθύνθηκαν πάμπολλες φορές στις βλάβες του ΟΤΕ, αλλά άργησε πολύ, με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει αποκομμένο επικοινωνιακά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Αγαπητός ανέφερε οι εργασίες για τοποθέτηση κεραίας WiFi ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν, ενώ υπάρχει αναμονή για τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να τοποθετήσει μετρητή και το χωριό θα περάσει και την Πρωτοχρονιά χωρίς επικοινωνίες.

«Μας καθησύχασαν ότι εντός των ημερών θα αποκατασταθούν οι επικοινωνίες και το ίντερνετ θα είναι πιο γρήγορο, ωστόσο ακόμη αποτέλεσμα δεν υπάρχει», επισήμανε ο τοπικός σύμβουλος.

13 χρόνια προσφοράς

Η θητεία του κ. Αγαπητού, μετά από 13 χρόνια προσφοράς λήγει αύριο Κυριακή και ο ίδιος είπε ότι δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα, γιατί πρόσφερε ό,τι ήταν δυνατόν και πλέον επήλθε η κούραση.

«Μέσα μου λέω ότι ό,τι μπορούσα να κάνω το έκανα. Τα Τοπικά Συμβούλια είναι μόνο για να πηγαίνουν στην πλατεία Κλαυθμώνος και να κλαίγονται, καθώς δεν έχουν αρμοδιότητες και ο ρόλος τους είναι γνωμοδοτικός και αν θέλει ο άλλος σε ακούει», ανέφερε.

Ο τοπικός σύμβουλος πρόσθεσε, ότι σε ορισμένα ζητήματα το Τοπικό Συμβούλιο εισακούστηκε, η καθημερινότητα αντιμετωπίστηκε, έγιναν κάποια έργα, ενώ κάποια άλλα δεν έγιναν.

Για τα καλντερίμια είπε ότι είναι χαρακτηρισμένα παραδοσιακή και διατηρητέα και όταν θέλει κάποιος να κάνει επισκευή και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, φέρνει χίλιες δυο δυσκολίες. Ο κ. Αγαπητός ήθελε να κατασκευάσει καλντερίμι 50 μέτρων, το οποίο είχε διαλυθεί, σε συνεργασία με τον Δήμο, και έκανε 7 χρόνια για να γίνει…

«Τα χωριά, δυστυχώς, όπως είναι το σύστημα, κάθε μέρα πεθαίνουν. Ο Αγ. Λαυρέντιος σήμερα έχει 100 ανθρώπους, ηλικιωμένους συνταξιούχους, ενώ νέοι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Ακόμη και οι μετανάστες από την Αλβανία, που ζούσαν στο χωριό κάποιες οικογένειες, εδώ και 25 χρόνια, φεύγουν, γιατί τα παιδιά τους πρέπει να πάνε στα σχολεία», ανέφερε ο κ. Αγαπητός.

 

Απόγνωση και απογοήτευση από κατοίκους και επαγγελματίες

Το θέμα της επικοινωνίας έθιξε σε σχετική του ανακοίνωση ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου και οι επαγγελματίες του χωριού του Πηλίου, μεταφέροντας την καθημερινότητα όλων.

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ηλικιωμένοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το σταθερό τους τηλέφωνο και παραμένουν ουσιαστικά επί τέσσερις μήνες χωρίς καμία επικοινωνία, ενώ σε περίπτωση δε έκτακτης ανάγκης ή περιστατικού δεν θα είναι δυνατόν να κληθεί ασθενοφόρο. Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι όλοι οι επαγγελματίες, όλων τω κλάδων αδυνατούν να λειτουργήσουν τα μηχανήματα είσπραξης P.O.S., ενώ κάτοικοι και  επισκέπτες, οι οποίοι εργάζονται με καθεστώς τηλεργασίας ή η εργασία τους άπτεται της άμεσης συνδεσιμότητας με το διαδίκτυο βρίσκονται σε πλήρη αργία.

«Οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες, ο Αναπτυξιακός Σύλλογος και η Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου δηλώνουν την αγανάκτησή τους και επιφυλάσσονται να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων και λοιπών Αρχών, προκειμένου να λήξει η δυσμενής αυτή συνθήκη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.